|

Rus güvenlik uzmanı: Türkiye'nin Kafkaslar'a müdahil olması Rusya'nın kabusu olur

Azerbaycan ordusunun, işgal altındaki Dağlık Karabağ'daki askeri operasyonları Rusya'da endişelere neden oldu. Türk SİHA'larının bu harekatta aktif rol alması sayesinde Azerbaycan ordusu çok önemli ilerlemeler kaydetti. Türkiye'nin çatışma bölgesine müdahil olmasıyla dengelerin değişeceğini belirten Rus güvenlik analisti, "Rusya, 30 yıldır Güney Kafkasya'da ana oyuncu. Çatışmada her iki tarafı da silahlandırdı, güç dengesini koruduğunu iddia ederek, etkisini artırdı. Ancak Dağlık Karabağ anlaşmazlığında Türkiye'nin katılımı Rusya'nın kabusu olabilir." değerlendirmesinde bulundu.

12:34 - 1/10/2020 Perşembe
Güncelleme: 14:33 - 1/10/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Şubat ayında Azerbaycan'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlham Aliyev'e tespih hediye etmişti.
Şubat ayında Azerbaycan'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlham Aliyev'e tespih hediye etmişti.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ bölgesinde yaşanan çatışma, jeostratejik açıdan da önemli görülüyor.

Temmuz ayında Ermeistan ordusunun başlattığı saldırıların ardından Türkiye ve Azerbaycan askeri işbirliğini daha da güçlendirme yoluna gitti.

  • Türkiye ve Azerbaycan önemli askeri tatbikatlara imza attı. Azerbaycan ordusu son harekatta bunun meyveleri alındı.

ERMENİSTAN AĞIR KAYIPLAR VERDİ

27 Eylül Pazar günü Ermenistan'ın açtığı ateşe çok sert yanıt verildi. 5 gün boyunca devam eden çatışmalarda, Ermenistan ordusu çok büyük kayıplar verdi.

TÜRKİYE DENGELERİ DEĞİŞTİREBİLİR

RadioFreeEurope haber sitesine konuşan Rus Güvenlik Analisti Aleksandr Golts, Türkiye'nin son gelişmelere müdahil olmasının
Kafkasya'da dengeleri değiştirebileceğini
söyledi.
  • "Rusya, 30 yıldır Güney Kafkasya'da ana oyuncu. Çatışmada her iki tarafı da silahlandırdı, güç dengesini koruduğunu iddia ederek, etkisini artırdı. Ancak Dağlık Karabağ anlaşmazlığında Türkiye'nin katılımı Rusya'nın kabusu olabilir."

RUSYA BÖLGEYİ SİLAHLANDIRIYOR

Golts uzun yıllardır Rusya'nın bölgeyi silahlandırdığını ve Azerbaycan-Ermenistan'ın silahlanma yarışına girdiğini söyledi.

Bunun riskli bir politika olduğunu sölyeyen Golts, MİNSK üçlüsü oluşturan Fransa, ABD ve Rusya'nın bu çatışmalara sessiz kaldığına dikkat çekti.



#Rusya
#Kafkasya
#Türkiye
#Azerbaycan
#Ermenistan
#Çatışma
4 yıl önce