|

Rus ve Ukraynalı heyetler BAE'de bir araya geldi

Rusya ve Ukraynalı heyetlerin esir takası ve Rus amonyak ihracatını görüşmek için Birleşik Arap Emirlikleri'nde buluştuğu bildirildi.

12:57 - 24/11/2022 Perşembe
Güncelleme: 13:01 - 24/11/2022 Perşembe
Diğer
Arşiv
Arşiv

Reuters'ın haberine göreRusya ve Ukrayna'dan heyetler, savaş esiri takası karşılığında Rus amonyak ihracatının yeniden başlatılmasını görüşmek için geçen hafta Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) bir araya geldi.

Toplantı hakkında bilgi sahibi üç kaynağa göre, BAE'nin ara buluculuğunda gerçekleşen toplantıya Birleşmiş Milletler (BM) dahil edilmedi. BM, tahıl koridoru anlaşması kapsamında Ukrayna'nın Karadeniz'deki üç limanından tarımsal ürünlerin ihracatının yapılması için ara bulucu olmuştu. Amonyak, gübre yapımında kullanılıyor.

Kaynakların verdiği bilgiye göre, toplantının amacı geçen hafta uzatılan tahıl koridoru anlaşmasındaki bazı engelleri kaldırmak ve Ukrayna ile Rusya'nın ihracatının önünü açarak küresel gıda kıtlığını hafifletmekti.

Amonyak ihracatı yeniden başlayabilir

Kaynaklar, konunun hassasiyeti nedeniyle isimlerinin açıklanmasını istemediler. Rus ve Ukraynalı heyetler, 17 Kasım'da BAE'nin başkenti Abu Dabi'de buluşarak savaş esirlerinin takası karşılığında, Rus amonyağının ihracatının yeniden başlatılmasını görüştüler. Reuters, toplantıda nasıl bir ilerleme sağlandığını henüz doğrulayamadı.

#Rusya
#Ukrayna
#Birleşik Arap Emirlikleri
1 yıl önce