|

Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi: Zelensky’i öldürmeye gönderilen Çeçen grup yok edildi

Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky'i öldürmek için gönderilen Çeçen asıllı Rus askerlerinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

09:21 - 2/03/2022 Çarşamba
Güncelleme: 14:10 - 2/03/2022 Çarşamba
IHA
Zelensky’i öldürmeye gönderilen Çeçen grup yok edildi.
Zelensky’i öldürmeye gönderilen Çeçen grup yok edildi.

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov’un, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky’i öldürmek için gönderdiği V taburunun yok edildiği duyuruldu.

''Kimseye ne toprak ne de devlet başkanımızı vermeyiz''

  • Konuya ilişkin açıklama Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov, "Bunların özel 2 grubu vardı. Bir grup Gostomel'de diğeri ise şu an yok edildi. Kimseye ne Devlet Başkanı'mızı veriniz ne de toprağımızı." dedi.

Bilgi Rusya'dan gelmiş


Ukrayna'da bir televizyon kanalında konuşan Danilov, ekipten daha önce haberdar olduklarını belirterek, "Bu kanlı savaşta yer almak istemeyen Rusya Federal Güvenlik Servisi temsilcilerinden bilgi aldık. Cumhurbaşkanımızı öldürmeye gelen birlik ortadan kaldırıldı." dedi.

Danilov, birimin iki gruba ayrıldığını ve hareketlerinin yakından takip edildiğini duyurdu ve "İki gruba ayrılmışlardı, onları yakından izliyorduk. Bir grup Hostomel yakınlarında ele geçirildi, diğeri ise görüş alanımızda. Cumhurbaşkanımızı da ülkemizi de kimseye vermeyeceğiz. Burası bizim topraklarımız, gidin buradan.'' şeklinde konuştu.


#Ukrayna
#Çeçen
#Milli güvenlik konseyi
#Rusya
2 yıl önce