|

Suudi Prensler ve Muhammed bin Selman'la ilgili ilginç fotoğraf

Suudi Arabistan'da tarihin en büyük tasfiyesi yaşanıyor. Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın imzasıyla tutuklanan 11 prens ve iş adamın soruşturma süreci devam ederken, şu an tutulan prensler ve Muhammed Selman'ın bir fotoğrafı sosyal medyada gündem oldu.

Yeni Şafak
09:11 - 7/11/2017 Salı
Güncelleme: 09:23 - 7/11/2017 Salı
Suudi Arabistan'daki tutuklamaların ardından kraliyet ailesinin tutuklanan üyeleriyle Prens Muhammed’i bir arada gösteren bir fotoğraf ortaya çıktı. Prens Muhammed en sağda arkada yer alıyor.
Suudi Arabistan'daki tutuklamaların ardından kraliyet ailesinin tutuklanan üyeleriyle Prens Muhammed’i bir arada gösteren bir fotoğraf ortaya çıktı. Prens Muhammed en sağda arkada yer alıyor.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın cumartesi günü imzaladığı kararname ile tutuklanan 11 prens ve onlarca bakanın akibeti belirsizliğini koruyor. Tutuklamalar ardından kraliyet ailesinin tutuklanan üyeleriyle Prens Muhammed’i bir arada gösteren bir fotoğraf ortaya çıktı.



Arap sosyal medyası ise, kraliyet ailesinin tutuklanan üyeleriyle Prens Muhammed’i bir arada gösteren bir fotoğrafı gün ışığına çıkardı. 2011’de Fransa’nın Cannes kentinde Suudi milyarder Prens El Velid bin Tallal’a ait bir yatta çekildiği iddia edilen fotoğrafta, Prens Bin Talal, Prens Muhammed bin Fahd, Prens Sultan bin Fahd, Prens Abdülrahman, Prens El Velid bin Badr bin Saud ve Prens Navaf bin Saad, tanınan isimlerden. Bu prenslerin hepsinin tutuklanıp tutuklanmadığı bilinmiyor. Prenslerin başkent Riyad’daki lüks Ritz Carlton Oteli’nde tutulduğu açıklanmıştı.



Suudi Başsavcı El Moceb dün, “Şüpheliler hakkında çok sayıda kanıt bulunuyor. Kaçma ihtimaline karşı kimlikler saklı tutuluyor. Yeni tutuklamalar gelebilir. Bu daha birinci dalha” açıklamasını yapmıştı.

"Kral Fahd'ın oğlu öldürüldü"
Suudi Arabistan’da tutuklama dalgaları devam ederken, eski
Kral Fahd’ın oğlu Prens Abdülaziz bin Fahd’ın, tutuklamaya direnirken öldürüldüğü
ileri sürüldü. ABD’de yaşayan yazar ve eski FBI ajanı Ali H. Soufan’ın Twitter adresinden duyurduğu habere göre, 44 yaşındaki Prens Abdülaziz bin Fahd, kendisini tutuklamak üzere gelen güvenlik güçleri ile korumaları arasında çıkan çatışmada öldürüldü. Bazı yerel kaynaklarda, kalp krizinden öldüğü yolunda da haberler bulunan Prens’in ailesinin Riyad’da yas tuttuğu belirtiliyor.
#Suudi Arabistan
#Kral Fahd
#Kral Selman
#Muhammed bin Selman
7 yıl önce