|

Trump Macron’u üst düzeyde ağırlıyor

Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron, Donald Trump'ın ABD başkanı olmasından sonra ilk kez Birleşik Devletler'e ziyaret gerçekleştiriyor. Ziyarette Avrupa ülkelerinin hemfikir olduğu 'İran ile nükleer anlaşmanın sürmesi' konusunun, ana gündemi oluşturması bekleniyor.

Yeni Şafak
10:50 - 24/04/2018 Salı
Güncelleme: 15:14 - 24/04/2018 Salı
IHA
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Washington ziyareti üç gün sürecek.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Washington ziyareti üç gün sürecek.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ABD ziyareti için Washington'a geldi. Macron, Donald Trump'ın ABD başkanı seçilmesinden sonra ABD'ye ilk ziyareti.

ABD Başkanı Donald Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Beyaz Saray’daki görüşme öncesinde eşleri ile birlikte akşam yemeği yedi.

ABD Başkanı Donald Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron eşleri ile birlikte Washington’un tarihi nehir kıyısındaki Mount Vernon’da helikopter gezisi yaptıktan sonra beraber akşam yemeği yedikleri bildirildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, uçağının Washington yakınlarında ABD askeri üssüne inmesinden sonra yaptığı açıklamada, "Bunun, büyük bir onur ve tarihi bir anı olarak çok önemli bir devlet ziyareti olduğunu düşünüyorum" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un üç günlük Washington ziyaretine, her iki tarafın da önem verdiği belirtiliyor.

Trump'ı İran'a karşı razı etmeye çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD Başkanı Donald Trump'ı 2015'te İran'ın büyük ülkelerle imzaladığı nükleer anlaşmadan çıkmaması, aksi takdirde "ciddi sonuçlarla" karşı karşıya kalacağı konusunda uyardı. Ancak Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bugün Washington'da, Trump'ı anlaşmayı bozmaması için ikna etmeye çalışıyor.


#Fransa
#ABD
6 yıl önce