|

Trump McGurk’u çizdi: Tanımam şov yapıyor

Trump, ABD askerinin Suriye’den çekilmesini bahane ederek istifa eden “terör baronu” Brett McGurk’e ağır ifadeler kullandı. Obama’nın 2015’te Suriye temsilcisi olarak atadığı McGurk’ü tanımadığını söyleyen Trump, "Şubatta görevinden ayrılıyordu ama şimdi istifa etti. Medya şovmeni? Yalan medya, hiçbir anlamı olmayan bu olayı büyütüyor" diye konuştu.

Yeni Şafak
04:00 - 24/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:28 - 24/12/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​ABD Başkanı Donald Trump
​ABD Başkanı Donald Trump

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'den çekilme kararı sonrası gelen istifaları ve eleştirileri Twitter hesabından attığı mesajlarla değerlendirdi.

Önceki gün istifa eden terör örgütü DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk için "medya şovmeni” tanımlaması kullanan Trump, McGurk'ü tanımadığını da belirtti. Trump, McGurk için, "Başkan Obama tarafından 2015'te atanan Brett McGurk'ü tanımıyorum. Şubatta görevinden ayrılıyordu ama şimdi istifa etti. Medya şovmeni? Yalan medya, hiçbir anlamı olmayan bu olayı büyütüyor" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı, PKK terör örgütünü "müttefik" olarak tanımladığı iddia edilen ve çekilme kararı sonrası görevinden istifa eden eski Savunma Bakanı James Mattis'i de hedef aldı. Trump Mattis için, "Başkan Obama, James Mattis'i utanç verici bir şekilde kovduğunda ona ikinci bir şans verdim. Bazıları yapmamamı söylemişti ama yapmam gerektiğine inanmıştım. İlginç bir ilişki ama hiç sahip olmadığı kaynakları da verdim. Müttefikler önemlidir ama Amerika'yı suistimal edince değil" değerlendirmesinde bulundu.

"BAŞKASI KAHRAMAN OLURDU"

Trump, Suriye'den çekilme kararına ilişkin Washington'da ve medyada yapılan eleştirilere ise ilginç bir tepkide bulundu: Eğer Başkan Donald Trump yerine başka bir başkan Suriye'de DEAŞ'ın büyük bir kısmının yok edilmesinden sonra askerlerimizi sağlıklı ve mutlu bir şekilde eve getireceğini açıklasaydı, Amerika'nın en popüler kahramanı olurdu. Ama yalan medya bana gelince sert vuruyor. Çılgınlık.

  • Mattis’in yerine Shanahan
  • Trump, görevinden ayrılacağı açıklanan ABD Savunma Bakanı Jim Mattis’in yerine Savunma Bakan yardımcısı Patrick Shanahan’ı vekaleten atayacağını duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Trump, “Savunma Bakanı Yardımcılığı ve Boeing’te görev yapan Patrick, uzun bir başarı listesine sahip. Harika olacak!” dedi.
#ABD
#Donald Trump
5 yıl önce