|

Trump: Sosyal medya için ya güçlü düzenlemeler getireceğiz ya da bazı platformları kapatacağız

ABD Başkanı Trump, sosyal medya platformlarını kapatmakla tehdit etti. Trump, ''Sosyal medya için ya güçlü düzenlemeler getireceğiz ya da sosyal medya platformlarını kapatacağız'' dedi. ABD Başkanı paylaştığı bazı tweetlere "bilgiyi doğrula" etiketi ekleyen Twitter'ı, "ifade özgürlüğünü kısıtlamak" ve "2020 seçimlerine müdahale etmekle" suçlamıştı. Aktif bir şekilde kullanan Trump platformu 'yalancı basınla' işbirliği yapmakla itham ediyor. Trump'ın daha önce de Twitter'da kendisine yönelik eleştirilerde bulunan kullanıcıları engellemesi anayasaya aykırı bulunmuştu.

15:07 - 27/05/2020 Çarşamba
Güncelleme: 17:55 - 27/05/2020 Çarşamba
Diğer
ABD Başkanı Donald Trump.
ABD Başkanı Donald Trump.

ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD'de Kasım ayında yapılacak seçimler için ortaya konulan posta yoluyla oy verme işlemine yönelik attığı tweetler, Twitter tarafından "yanıltıcı içerik" olarak işaretlenmişti. Trump, paylaştığı bazı tweetlere "bilgiyi doğrula" etiketi ekleyen Twitter'ı, "ifade özgürlüğünü kısıtlamak" ve "2020 seçimlerine müdahale etmekle" suçlamış, Twitter'ın 2020 başkanlık seçimlerine müdahale ettiğini söyleyerek bir başkan olarak "ifade özgürlüğünün boğulmasına" izin vermeyeceğini dile getirmişti.

Tamamen kapatacağız!

Bugün yeni açıklamalar yapan Trump, sosyal medya platformlarını kapatmakla tehdit etti. Trump, "Cumhuriyetçiler, sosyal medya platformlarında muhafazakar seslerin nasıl bastırıldığını hissediyorlar. Sosyal medya için ya yeni düzenleme getireceğiz ya da tamamen kapatacağız" ifadelerini kullandı.

Twitter'dan adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili ise Amerikan basınına yaptığı açıklamada, "Trump'ın bu paylaşımları, oylama sürecine ilişkin yanlış bilgiler içeriyor olabilir. Bu nedenle de uzaktan oylama sistemine ilişkin daha fazla bilgi paylaşmak için bu tweete 'bilgiyi doğrulama' etiketi ekledik." dedi

'Yalancı basınla iş birliği yapıyor'

Trump'ın Başkanlık Kampanyası Danışmanı Brad Parscale ise yaptığı yazılı açıklamada, Twitter'ın bu adımını kınayarak Twitter'ın "yalancı basın" ile iş birliği yaptığını savunmuştu.

Daha önce de ABD'de federal temyiz mahkemesi, Başkan Donald Trump'ın, Twitter'da paylaşımlarını beğenmediği bazı kullanıcıları engellemesinin "ifade özgürlüğü ve anayasa ihlali" olduğuna karar vermişti.

ABD Başkanının Twitter'da kendisine yönelik eleştirilerde bulunan kullanıcıları engellemesi anayasaya aykırı bulunmasına rağmen Trump, söz konusu kararı bir üst mahkemeye taşımıştı.

En aktif kullanan liderlerden biri

Donald Trump, Twitter'ı en aktif kullanan liderlerden biri. 80 milyonun üzerinde takipçisi olan Trump, iki hafa önce koronavirüs salgını ile ilgili, sosyal ağda 100 mesaj paylaşmıştı.

Trump, azil süreci ile ilgili tartışmaların yaşandığı dönemde, bir günde 142 paylaşım yaparak kendi rekorunu kırmıştı.


#ABD
#Trump
#Sosyal Medya
4 yıl önce