|

Trump'dan Ukrayna uyarısı: Biden'ın politikaları Üçüncü Dünya Savaşı'na yol açar

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Washington tarafından Kiev'e sağlanan askeri yardımın Ukrayna'daki çatışmanın 3. Dünya Savaşı'na dönüşmesine yol açabileceği konusunda uyardı. Trump, "Ben başkan olsaydım bu asla olmazdı." şeklinde konuştu.

09:22 - 19/06/2022 Pazar
Güncelleme: 09:41 - 19/06/2022 Pazar
Diğer
Eski ABD Başkanı Donald Trump
Eski ABD Başkanı Donald Trump

ABD Başkanı Donald Trump, Tennessee'deki bir konferansta açıklamalarda bulundu.

Biden yönetiminin Ukrayna'daki tutumunu yerden yere vuran Trump,
"Ukrayna'da bir savaşımız var. Belki de onu ele alma şeklimiz nedeniyle 3. Dünya Savaşı'na yol açacak."
dedi.

ABD'nin 16 milyar doların üzerine çıkarak 40 milyar dolar verdiğini belirten Trump, "Biden yönetiminin Rusya ile yaşanan çatışmalar sırasında Ukrayna için halihazırda onayladığı yardım paketleriyle ilgili olarak 56 milyar doların var." dedi.

Almanya ve Fransa başta olmak üzere tüm Avrupa ülkelerini topa tutan Trump, bu ülkelerin ABD'nin verdiğinin çok küçük bir kısmı kadar yardım yaptığını söyledi. Trump, "Bu savaştan en çok etkilenenler onlar. Biz 56 milyar dolar veriyoruz ve onlar birkaç milyar dolar veriyorlar." ifadelerini kullandı.

"BEN BAŞKAN OLSAYDIM BUNLAR ASLA OLMAZDI"

Trump, konuşmasında bir kez daha çatışmalar konusunda, onun yerine geçen Başkan Joe Biden'ı suçlayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Ben başkan olsaydım bu asla olmazdı. Putin'i çok iyi tanıdım ve bunun hakkında konuştuk... O, böyle bir şeyin sonuçlarının çok büyük olacağını biliyordu. Bunu anlamıştı ve bunu asla yapmazdı. Seçimlere hile karıştırılmasaydı ve çalınmasaydı, Ukrayna'nın vahşice saldırıya uğramasıyla ilgili herhangi bir sorun yaşamazdık."

Trump, konuşmasının büyük bir bölümünü 6 Ocak 2021 Kongre baskını olaylarıyla ilgili devam eden soruşturmayı hedef aldı. Eski başkan, destekçilerini ABD Başkenti'ne saldırmaya kışkırttığı iddia edilen rolüne ilişkin soruşturmanın, "hileli bir operasyon" olduğunu iddia etti. Trump'a göre 'tek taraflı bir cadı avı' var.

#Trump
#Biden
#savaş
#Ukrayna
#ABD
2 yıl önce