Trump'tan 'iç savaş' çıkışı: Daha fazla asker yollarım
22:43, 09/06/2025, PazartesiG: Güncelleme: 22:50, 09/06/2025, Pazartesi
AA

Trump, Los Angeles protestocularına meydan okuyup 'bölgeye daha fazla asker göndermeyi' işaret etti.
ABD Başkanı Donald Trump, Los Angeles merkezli yaşanan protestolara ilişkin, "İç savaş istemiyorum" açıklamasını yaptı. Trump, "Protestolar isyana dönüşebilirdi. Asker konusunda doğru olanı yaptık. Gerekirse Los Angeles'a daha fazla asker gider" ifadelerini kullandı.
ABD'nin Los Angeles kentinde Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi (ICE) tarafından gözaltına alınan düzensiz göçmenlere destek amacıyla yapılan gösteriler devam ederken Trump yönetiminden sert açıklamalar gelmişti.
ICE karşıtı protestolarda çok sayıda gösterici gözaltına alınmış, zaman zaman güvenlik güçleri ile protestocular arasında çatışmalar yaşanmıştı.

ABD Başkanı Trump, Los Angeles'taki durumu kontrol altına almak amacıyla Ulusal Muhafızları görevlendirdiğini açıklamış ve bölgedeki olaylardan dolayı Demokrat yöneticileri suçlamıştı.
Trump'tan 'iç savaş' çıkışı: Daha fazla asker yollarım
ABD Başkanı Donald Trump, Los Angeles merkezli yaşanan protestolara ilişkin bugün yeni bir açıklama daha yapıp
"İç savaş istemiyorum" vurgusunda bulundu.
Trump,
"Protestolar isyana dönüşebilirdi. Asker konusunda doğru olanı yaptık. Gerekirse Los Angeles'a daha fazla asker gider"
ifadelerini kullandı.


Kıymetli okurlarımız, bu bir son dakika gelişmesi haberidir. Sıcak bilgiler geldikçe kısa sürede güncellenecektir. Gelişmelerden anında haberdar olmak için Yeni Şafak uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android marketlerden indirerek) kurabilirsiniz.

Dünya
Protestocular Los Angeles sokaklarında sürücüsüz taksileri ateşe vermeye başladı

Dünya
ABD'de göçmen krizi: Los Angeles savaş alanına döndü
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.