Ürdün Veliaht Prensi Mescid-i Aksa ziyaretini iptal etti: İsrail'in düzenlemeleri kabul edilemez

18:34, 11/03/2021, PerşembeG: Güncelleme: 18:41, 11/03/2021, Perşembe
AA
Ürdün Veliaht Prensi Mescid-i Aksa ziyaretini iptal etti: İsrail'in düzenlemeleri kabul edilemez
Hüseyin bin Abdullah.

Ürdün Veliaht Prensi Hüseyin bin Abdullah, önümüzdeki günlerde Mescid-i Aksa'ya yapacağı ziyareti iptal etti. Ürdün Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ziyaretin iptal olmasının nedeni olarak "İsrail'in kabul edilemez düzenlemelere" gitmesi gösterildi.

Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi, Fransa'nın başkenti Paris'te, Fransız, Alman ve Mısırlı mevkidaşları ile bir araya geldiği toplantının ardından basın toplantısında konuştu.

Safedi, Veliaht Prens Bin Abdullah'ın Miraç gecesinde işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da namaz kılmak istediğini söyledi.

"Filistinlilere uyguladığı baskıya şaşırdık"

Ziyaretle ilgili düzenlemeler konusunda İsrail'le anlaştıklarını aktaran Safedi, "Ancak Miraç gecesinde son anda İsrail'in ziyaretle ilgili yeni düzenlemeler getirmesi ve Kudüs'te yaşayan Filistinlilere uyguladığı baskıya şaşırdık." ifadelerini kullandı.

Ürdün Dışişleri Bakanı, İsrail'in
"kabul edilemez"
yeni düzenlemeler getirmeye çalışmasının ardından Veliaht Prens Bin Abdullah'ın ziyareti iptal ettiğini belirtti.

Netanyahu BAE ziyaretini iptal etmişti

İsrail basını, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) bugün yapacağı ziyaretin iptal edilmesinde de bu olayın etkili olduğunu yazmıştı.

Basında çıkan haberlere göre, Ürdün Veliaht Prensi Bin Abdullah'ın dün Mescid-i Aksa'ya yapacağı ziyaretin İsrail güvenlik makamlarıyla yaşanan anlaşmazlık üzerine iptal edilmesi nedeniyle Amman yönetimi Netanyahu'nun uçağına hava sahasını kullanma izni vermedi.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada ise Netanyahu'yu taşıyacak uçağın Ürdün hava sahasını kullanması konusunda Amman ile Tel Aviv yönetimleri arasında yaşanan "koordinasyon güçlüğü" nedeniyle BAE ziyaretinin iptal edildiği bildirilmişti.

Açıklamada ayrıca, Ürdün'ün daha sonra İsrail Başbakanı'nı taşıyacak uçağa hava sahasını kullanma izni verdiği ancak iznin geç çıkması nedeniyle Netanyahu ile BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın görüşme için yeni bir tarih belirleme konusunda anlaştığı ifade edilmişti.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026