Yanardağda korkutan patlama: Alarm verildi, insanlar bölgeyi terk ediyor

14:36, 02/06/2025, Pazartesi
Yeni Şafak
Yanardağda korkutan patlama: Alarm verildi, insanlar bölgeyi terk ediyor
Sicilya'daki Etna yanardağı beklenmedik şekilde patladı, insanlar bölgeyi terk ediyor

İtalya’nın güneyinde bulunan ve Avrupa’nın en aktif yanardağları arasında yer alan Etna, yeniden lav püskürttü. Sicilya Adası’nda konumlanan yanardağ, dün akşam saat 22.00 sularında (TSİ 21.00) hareketlenmeye başladı. Kısa sürede artan sismik aktivite, korkutucu patlamalara dönüştü.

İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü (INGV) tarafından yapılan açıklamada, gece 04.14’te (TSİ 03.14) Etna’daki faaliyetlerin “yüksek şiddette” olduğu belirtildi. Enstitü, “Yanardağdaki hareketlilik devam ediyor ve yoğunluğu giderek artarak sürekli patlamalar şeklinde sürüyor” değerlendirmesinde bulundu.


Etna'nın faaliyeti sonucunda devasa duman bulutları gökyüzüne yükseldi. Püsküren kül ve dumanlar, İtalya’nın güneybatı yönüne doğru sürüklenirken, turuncu kodlu havacılık alarmı verildi.


O anlarda bölgede bulunan çok sayıda turist, yanardağdan çıkan dumanları ve art arda gelen patlamaları görünce büyük panik yaşadı. Görgü tanıklarına göre, dumanın gökyüzünü kaplamasıyla birlikte tatilciler kaçışmaya başladı.


Yetkililer, volkanik hareketliliğin yakından takip edildiğini duyururken, özellikle havacılık ve sivil savunma birimleri alarma geçti. Etna’da benzer türdeki volkanik faaliyetlerin daha önce de bölge trafiğini ve hava ulaşımını etkilediği biliniyor.


Güneş'te 8,2'lik dev patlama 1000 kilometre hızla yayılıyor: İstanbul'da kuzey ışıkları görülebilir mi?
Gündem
Güneş'te 8,2'lik dev patlama 1000 kilometre hızla yayılıyor: İstanbul'da kuzey ışıkları görülebilir mi?
Şiddetli yağışlar can aldı: Ordu sahaya indi
Dünya
Şiddetli yağışlar can aldı: Ordu sahaya indi
Rusya-Ukrayna görüşmesi sona erdi | Bakan Fidan'dan açıklama: 'Barışa giden yolun taşları döşenecek'
Gündem
Rusya-Ukrayna görüşmesi sona erdi | Bakan Fidan'dan açıklama: 'Barışa giden yolun taşları döşenecek'

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026