|

Yunan basını: SİHA’larla donatılmış TCG Anadolu Savaş Gemisi göz ardı edilemez

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’in TCG Anadolu Savaş Gemisi’nin İHA/SİHA’larla donatılacağına yönelik açıklaması Yunanistan’da yankı uyandırdı. Yunan basınında yer alan haberlerde, SİHA’larla donatılan bir savaş gemisinin göz ardı edilemeyeceği vurgulanarak "Geniş deniz alanlarını izleyebilir veya amfibi operasyonları destekleyebilir" ifadesine yer verildi.

12:14 - 7/03/2021 Pazar
Güncelleme: 10:35 - 16/03/2021 Salı
Diğer
Yunan medyası ''Üstünlüğü şok edici'' ifadeleri ile Türkiye'nin en büyük savaş gemisi TCG Anadolu'yu manşetlerine taşımıştı.
Yunan medyası ''Üstünlüğü şok edici'' ifadeleri ile Türkiye'nin en büyük savaş gemisi TCG Anadolu'yu manşetlerine taşımıştı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, katıldığı bir televizyon programında TCG Anadolu Gemisi ve insansız hava araçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Gemilere iniş yapabilecek İHA konusunda çalışma var. TCG Anadolu gemisini bir İHA gemisine çevirmek istiyoruz. Bunun için TB2’yi geliştiriyoruz. Böylece denizlerde bir SİHA vurucu gücümüz olacak” demişti.

Demir’in bu sözleri Yunanistan medyasında kendine yer buldu. Yunan basını Demir’in açıklamalarına geniş yer ayırarak, Türkiye’nin savaş gemisi TCG Anadolu’yu SİHA’larla donatacağını yazdı. 30 ila 50 arasındaki Bayraktar SİHA’nın TCG Anadolu’ya konuşlandıracağı haberlerde yer aldı.

Haberlerde İHA’larla donatılan bir savaş gemisinin göz ardı edilemeyeceği vurgulanarak,
“SİHA’larla donatılmış Türk amiral gemisinin Doğu Akdeniz’deki kabiliyetleri göz ardı edilemez. Geniş deniz alanlarını izleyebilir veya amfibi operasyonları destekleyebilir”
denildi.


#tcg anadolu
#savaş gemisi
#iha
#siha
#yunanistan
3 yıl önce