|

2018'in trafik cezası fiyatları belli oldu

2018 yılına girmemize az bir süre kala herkes "2018 trafik cezaları, vergi ve harçlar ne kadar arttı?" diye merak ediyor. Trafik cezalarında ve vergilerde enflasyon rakamlarına göre yüzde 14,47 civarında artış bekleniyor. Peki trafik cezaları 2018'de ne kadar olacak? Vergi ve harçlar 2018'de ne kadar yükselecek? Trafik cezası nasıl sorgulanır? İşte tüm detaylar...

Yeni Şafak
11:39 - 4/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 12:03 - 4/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Trafik ve vergi cezaları 1 Ocak 2018’den itibaren yüzde 14,47 artacak.
Trafik ve vergi cezaları 1 Ocak 2018’den itibaren yüzde 14,47 artacak.

Ülkemizde her geçen gün araç sayısı artıyor. Buna bağlı olarak kesilen trafik cezaları da artış gösteriyor. Herkes trafik cezalarına ne kadar zam gelecek diye merak ediyor. Trafik cezası kesilen sürücüler, cezalarını online olarak sorgulayabilir ve ödeyebilir. "Trafik cezası nasıl sorgulanır?", "Trafik cezası ödemesi nasıl yapılır?" sorularının cevapları haberimizde yer alıyor.

TRAFİK CEZALARI 2018'DE NE KADAR OLACAK?


Enflasyon rakamlarına göre, 2018’de çeşitli vergi, harç ve cezalardaki artış oranının yüzde 14,47 olması bekleniyor. Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen yeniden değerleme oranına esas teşkil eden TÜİK’in Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE), ekim ayı sonunda 12 aylık ortalamalara göre yüzde 14,47 artış gösterdi. Vergi Usul Kanunu uyarınca her yıl yeniden değerleme oranını, TÜİK’in Yİ-ÜFE’sine göre açıklayan Maliye Bakanlığının, 2018 yılında esas alınacak oranı da bu ay ilan etmesi bekleniyor. Bakanlar Kurulu bu yetkisini kullanmazsa, damga vergisi, çevre ve temizlik vergisi, harçlar, trafik ve vergi cezaları 1 Ocak 2018’den itibaren yüzde 14,47 artacak. Yüzde 14,47 rakamına göre örneğin hız sınırını aşma 206 liralık bir ceza iken 2018'de 235,80 lira olacak. Yanlış park cezası da 2017'de 95 lirayken, 2018'de 108,74 liraya yükselecek.


İŞTE 2018'İN TRAFİK CEZALARI

TRAFİK CEZASI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

e-Devlet üzerinden trafik cezası sorgulama için; turkiye.gov.tr internet sitesinden uygulamaya giriş yapılır. Kullanıcılar giriş için; mobil imza, E-İmza, e-Devlet şifresi, T.C. kimlik kartı ve internet bankacılığı seçeneklerini kullanabilirler. e-Devlet için en fazla kullanılan giriş seçeneği, e-Devlet şifresi ile giriştir. e-Devlet şifreniz yoksa, en yakın PTT şubesinden alabilirsiniz. Şifre, 2 Türk Lirası ücret karşılığında kapalı zarf içerisinde verilir. Uygulamaya giriş yapıldıktan sonra, e-Hizmetler bağlantısı açılır. Açılan bağlantıda kurumlar listesi bulunur. Kurumlar listesinden Emniyet Genel Müdürlüğü bağlantısına girilir. ‘’Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama’’ bağlantısı ile de trafik cezası öğrenilebilir.

Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden ceza sorgulaması için; egm.gov.tr internet sitesine giriş yapılır. ‘’Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme’’ bağlantısı üzerinden T.C. kimlik numarası, ad ve soyad ile trafik cezası sorgulanabilir. Sorgulama sonucunda son bir yıla ait trafik cezaları görülebilir.

Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi ile sorgulama için; gib.gov.tr internet sitesine girilir. ‘’Borç Sorgulama ve Ödeme’’ bağlantısı açılır. Ardından ‘’Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme’’ bağlantısı ile sorgulama yapılabilir. Sorgulama işleminin ardından kredi kartı ile ceza ödenebilir.

İsterseniz evinize gelen ceza tutanağını PTT şubelerine giderek de ödeyebilirsiniz. Ceza elinize ulaştıktan 15 gün içinde öderseniz, yüzde 25 indirim alabilirsiniz.


#Trafik cezası
#E-devlet
#2018
#Gelir İdaresi Başkanlığı
#PTT
6 yıl önce