|

3 milyar dolarlık yatırım buluşması

Sektörlerinde kendini ispatlamış 49 ülkeden 150 yabancı yatırımcı İstanbul’a geliyor. Konuk yatırımcılar; 150 yerli yatırımcıyla aynı masaya oturacak. Çantalardaki dosyalarda ise ileri teknolojiden savunmaya, inşaattan sağlığa 8 sektörde toplam değeri 3 milyar doları bulan yatırım projesi olacak.

Yasemin Asan
04:00 - 21/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:02 - 21/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
150 yabancı yatırımcı 5 Aralık’ta İstanbul’a geliyor
150 yabancı yatırımcı 5 Aralık’ta İstanbul’a geliyor

Halen 58 bin 954 yabancı sermayeli şirketin enerjiden ulaştırmaya çeşitli alanlarda faaliyet yürüttüğü Türkiye, yatırım merkezi olmaya devam ediyor. Yabancı yatırımların arttırılması ve bu yatırımların daha kurumsal ve sürekli bir biçimde Türkiye’ye akışının sağlanması için “Badeer I. İş Dünyası Ve Yatırım Fırsatları Zirvesi” düzenlenecek. Zirve kapsamında, 150 yabancı yatırımcı ile 150 Türk şirketi belirlenmiş projeler için bir araya gelecek. Zirve bu özelliği ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş olacak.

3 MİLYAR DOLAR YATIRIM

Zirveye katılacak yatırımcılar Türkiye’de yerleşik işletmeler ile görüşerek ortaklık, şirket devirleri, proje paylaşımı, distribütörlükler alması gibi faaliyetler Türk ekonomisine önemli katkılar sunacak. Zirve sonrasında Türkiye'de yapılacak yatırımlar ile istihdamın artırılması sağlanacak. Gelecek yatırımcıya, toplam değeri 3 milyar doları bulacak projeler sunulacak.

TARİH 5 ARALIK

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Ticaret Bakanlığı'nın desteği ile 5-6 Aralık günlerinde İstanbul’da düzenlenecek fırsatlar zirvesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı da seferber oldu.

8 YATIRIM ALANI

Ortadoğu, Avrupa, Asya ve Afrika ülkelerinden sektöründe kendini ispatlamış 49 ülkeden 150 yatırımcı ileri teknoloji, savunma, turizm, sanayi, enerji, inşaat, gıda tarım ve hayvancılık, sağlık sektörlerinde yatırım yapması öngörülüyor.

#İstanbul
#Türkiye
#Ekonomi
5 yıl önce