|

35 bin kişiye yeni istihdam

45 milyar liralık yatırımla faaliyete geçirilecek mega endüstri bölgeleri ile 35 bin kişiye iş imkanı sağlanacak. Sanayi Bakanı Faruk Özlü “Gelecekte 140 milyar liralık yatırımla 100 bin kişiye istihdam olanağı sunacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:04 - 18/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Mega endüstri bölgeleri ile 35 bin kişiye iş imkanı sağlanacak
Mega endüstri bölgeleri ile 35 bin kişiye iş imkanı sağlanacak

Toplamda 45 milyar liralık yatırımla faaliyete geçirilecek Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi, Filyos Endüstri Bölgesi, Karasu Münferit Yatırım Yeri ve Trabzon Yatırım Adası gibi mega endüstri bölgeleri ile 35 bin kişiye iş imkanı sağlanacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bakanlığın mega endüstri bölgelerine yönelik yürüttüğü faaliyetlerin önemli bir istihdam imkanı sağlayacağını söyledi. Özlü, endüstri bölgeleri kurulumunda etüt, sondaj, drenaj giderlerinin bakanlık tarafından karşılandığına dikkati çekti.

Anonim şirket işletecek

Bakan Özlü, yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarının da bakanlık tarafından verildiğini aktardı. Bürokratik süreçlerin kolaylaştırılarak hızlandırılacağını vurgulayan Özlü, teşvik belgesi alan yatırımların, vergi indirimi ve sigorta primi işveren hissesi desteğinden bulundukları bölgenin bir alt bölgesine sağlanan oran ve sürelerde faydalanabileceğini ifade etti.

Özlü, hazine arazilerine 49 yıl kullanma izni verileceğini belirterek, kullanma izni bedelinin de emlak vergisine asgari metrekare birim değeri toplamının, binde 5'i oranında belirleneceğini kaydetti. Endüstri bölgesindeki bütün binaların emlak vergisinden muaf olacağına işaret eden Özlü, bakanlık tarafından onaylanan alt ve üst yapı projeleri ile bunlarla ilgili ruhsat, izin, iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin harçlardan da muaf tutulacağını söyledi. Söz konusu yatırımların önemine değinen Özlü, “Yeni mega endüstri bölgelerinin kurulması için çalışmaya devam edeceğiz, gelecekte 140 milyar liralık yatırımla 100 bin kişiye istihdam olanağı sunmayı hedefliyoruz” bilgisini verdi.

  • Erdoğan müjdeledi
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 5 bölgesine “mega endüstri bölgeleri” kurulacağını açıkladı. Erdoğan, müjdeyi Twitter hesabından paylaştı. Erdoğan’ın paylaşımında, projeye ilişkin detayları içeren bir görsel de yer aldı. “Sanayide Milli Atılım” başlığıyla hazırlanan görselde, “Mega endüstri bölgeleri ile Türkiye’ye sıçrama yaptıracak bir sanayi ve teknoloji altyapısı oluşturuyoruz. Bunun için gerekli yasal çalışmaları tamamladık.Vakit üretim vakti.“ bilgilerine yer verildi. Görselde, “İlk aşamada faaliyete geçirilecek mega endüstri bölgeleri ile 45 milyar lira yatırım, 35 bin kişiye iş imkanı. Yeni kurulacak mega endüstri bölgeleri ile 140 milyar lira yatırım, 100 bin kişiye iş imkanı” ifadeleri kullanıldı.
#Recep Tayyip Erdoğan
#Türkiye
#Faruk Özlü
6 yıl önce