|

Asgari ücrette en iyi rakam geliyor

Yeni yılın asgari ücretini belirlemek üzere toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, çalışmalarına devam ederken Başbakan Binali Yıldırım'dan flaş bir asgari ücret açıklaması geldi. Başbakan Yıldırım, asgari ücretle ilgili, "En iyi şartlardan ne gerekiyorsa bu rakam üzerinde mutabakata varılacak" dedi.

Yeni Şafak
11:25 - 18/12/2017 Monday
Güncelleme: 11:39 - 18/12/2017 Monday
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım, "Hükümetimiz, çalışanımızın mağdur olmaması için her türlü tedbiri aldı" dedi.
Başbakan Yıldırım, "Hükümetimiz, çalışanımızın mağdur olmaması için her türlü tedbiri aldı" dedi.

Yaklaşık 7 milyon asgari ücret çalışanının gözü kulağı Ankara'da yapılan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na çevrilirken, konuyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım'dan açıklama geldi.

Başbakan Yıldırım, Dakka ziyareti öncesinde asgari ücretle ilgili ortaya çıkan rakamları değerlendirdi ve "Asgari ücret yeni sene girmeden önce işçi-işveren ve hükümet ilgili bakanlığımız arasında yapılan müzakerelerle belirleniyor. bu noktada TÜRK-İŞ teklifini sundu, DİSK de teklifini sunacak daha sonra taraflar bir araya gelecekler, en uygun şekilde tarafları bakanlığımız bir araya getirecek. En iyi şartlardan ne gerekiyorsa bu rakam üzerinde mutabakata varılacak" dedi.

"ASGARİ ÜCRETLİ MAĞDUR OLMAYACAK"

Yıldırım, hükümetin yıllardan beri enflasyonun altında bir ücret belirlemediğini söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Hükümetimiz, çalışanımızın mağdur olmaması için her türlü tedbiri almıştır. Bu sefer de aynı şekilde makul olan, ülkenin şartlarını da dikkate alarak en uygun şekilde sonuçlandırılacaktır" şeklinde konuştu.

#Asgari ücret
#Binali Yıldırım
#Dakka
#Çalışan
#İş
#İşçi
#İş hayatı
#Çalışma
6 years ago