|

Bakan Kurum: Sosyal konut proje talepleri 19 Nisan'a kadar alınacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği 50 binlik sosyal konut projesi için taleplerin 19 Nisan'a kadar alınacağını açıkladı.

Yeni Şafak
19:15 - 5/03/2019 Salı
Güncelleme: 23:38 - 5/03/2019 Salı
Yeni Şafak
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı.

Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği 50 binlik sosyal konut projesi için taleplerin 19 Nisan'a kadar alınacağını açıkladı.

Kurum'un yaptığı açıklama şu şekilde:

TOKİ'nin 50 bin sosyal konut projesiyle ilgili 6 Mart itibariyle başvuruları alacağız, 45 günlük süre var. 50 bin konut için talepleri 19 Nisan'a kadar alacağız.
Talepleri alırken alt gelir grubu ve orta gelir grubuna yönelik aynı zamanda şehit ailelerimize, gazilerimize ve emeklilerimize yönelik kontenjanımız olacak.
Yüzde 10'la başlayacağız yüzde 12, yüzde 15 peşinatlarımız var.
Konut fiyatları 240 aya kadar vadelendirilebilecek.
Kira öder gibi ödeyecekler.

Biz 50 bin konutluk projeyi yatay şehirleşme anlayışıyla bizim özümüzü kültürümüzü yansıtacak şekilde az katlı 4-5'i geçmeyen örnek bir şehircilik anlayışını tüm Türkiye'ye yaymak istiyoruz.

Erdoğan'dan konut müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal konut müjdesi vermişti. Erdoğan "Bugün burada TOKİ'nin 50 bin yeni sosyal konut projesinin müjdesini veriyoruz. Yarın, Ziraat Bankası ve Halk Bankası aracılığıyla talep toplamaya başlıyoruz. Talep toplama işi, 45 gün sürecek. Ondan sonra da hızla diğer süreçlere geçiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

#Murat Kurum
5 yıl önce