|

Bakan Nebati duyurdu: 2023'te Karadeniz gazının vanası açılıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığı giderek azaltmak konusunda kararlı olduğunu belirterek, "2023'te Karadeniz'de keşfettiğimiz doğal gazımızın vanasını açıyor, nükleer santralimizi devreye alıyoruz" dedi.

12:05 - 24/11/2022 Perşembe
Güncelleme: 12:46 - 24/11/2022 Perşembe
AA
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati

İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ile İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) iş birliğinde düzenlenen 8. Dünya Helal Zirvesi ve 9. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı başladı. Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen ve bu yıl "Sürdürülebilir Ticaret İçin: Global Helal Endüstrisinin Gelişimini Tüm Yönleri ile Keşfedin" mottosuyla gerçekleştirilen etkinlik, İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı.

BAKAN NEBATİ 'KARARLIYIZ' DİYEREK DUYURDU

Dünya helal ekonomisinin paydaşlarını bir araya getiren organizasyonun açılışında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, tüm dünyada helal endüstrisinin gelişimine önemli katkılar sunan ve küresel arenadaki en büyük "helal organizasyonu" olarak öne çıkan etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, bugün yurt içinden ve dünyanın dört bir yanından gelenlerin Türkiye'nin büyük potansiyelinin farkında olduklarına ve gelecek planlarını bu doğrultuda yaptıklarına inandığını söyledi.

'İHA VE SİHA'LARIMIZI DÜNYA KONUŞUYOR'

"Bunu yurt dışı gezilerde gerçekleştirdiğim görüşmelerde de çok net bir şekilde müşahede etme imkanı buluyor ve bu artan ilgiden büyük memnuniyet duyuyorum" diyen Nebati, her alanda giderek güçlenen ve yarına sağlam adımlarla ilerleyen bir Türkiye bulunduğunu vurguladı. Nebati, 20 sene evvel yerlilik oranı yüzde 20'lerde olan savunma sanayisinde bu oranın yüzde 80'e çıkartıldığını, attıkları adımlar sayesinde ülkede üretilen İHA ve SİHA'ları artık bütün dünyanın konuştuğunu söyledi.

'TOGG KISA SÜRE SONRA YOLLARDA'

Yerli otomobil Togg'un kısa süre sonra yollarda görüleceğini hatırlatan Nebati, hafta başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Artvin'de tamamen yerli sermayeyle inşa edilen ve dünyanın en yüksek 5'inci barajı olan Yusufeli Barajı'nı devreye aldıklarını bildirdi.

'ÖNÜMÜZDEKİ YIL DEVREYE ALIYORUZ'

Nebati, "Karadeniz'de keşfettiğimiz doğal gazımızın da vanasını önümüzdeki yıl inşallah açıyoruz. Keza nükleer santralimizi yine önümüzdeki yıl devreye alıyoruz. Böylece ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını giderek azaltmak konusunda da kararlıyız." dedi.

Bugün "helal" anlayışı etrafında bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Nebati, helale dikkat etmenin kişinin hayatına yaptığı etkiye değindi. Nebati, "Sözlerime Bakara Suresi 148. ayeti ile son vermek istiyorum; 'Öyleyse hayırlarda yarışın. Nerede olursanız olun, Allah sizin hepinizi bir araya getirecektir. Şüphesiz Allah her şeye kadirdir." dedi.

#Nureddin Nebati
1 yıl önce