Bakan Şimşek Türkiye'nin cari açığını azaltacak gelişmeyi duyurdu: Turizm patlama yaşıyor

19:01, 26/08/2023, CumartesiG: Güncelleme: 21:53, 26/08/2023, Cumartesi
Yeni Şafak
Bakan Şimşek Türkiye'nin cari açığını azaltacak gelişmeyi duyurdu: Turizm patlama yaşıyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek temmuz ayında 7,1 milyon turistin ağırlandığını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, turizmde patlama yaşandığını belirtti. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Şimşek, Türkiye'nin temmuz ayında 7,1 milyon yabancı ziyaretçiyi ağırladığını belirterek, "Türkiye'nin cari açığının, tüketici kredilerindeki yavaşlama ve turizm gelirlerindeki keskin artış sayesinde önemli ölçüde daralması bekleniyor." dedi.

Türkiye turizmde tarihi bir sezon yaşıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin geçtiğimiz ay 7,1 milyon yabancı ziyaretçiyi ağırladığını ifade ederek tarihin en iyi temmuz ayına damga vurulduğunu belirtti.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla "Turizm patlama yaşıyor" diyen Bakan Şimşek, söz konusu gelişmenin Türkiye'nin cari açığının kapanmasına büyük katkı sağlayacağına da dikkat çekti.

"Turizm patlama yaşıyor"

Bakan Şimşek, eski adıyla Twitter olan sosyal medya platformu 'X' hesabından İngilizce olarak yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Turizm patlama yaşıyor! Tarihin en iyi temmuz ayına damgasını vuran Türkiye, bir ayda 7,1 milyon yabancı ziyaretçiyi ağırladı! Türkiye'nin cari açığının, tüketici kredilerindeki yavaşlama ve turizm gelirlerindeki keskin artış sayesinde önemli ölçüde daralması (Haziran'daki 56 milyar dolarlık 12 aylık cari açıktan Aralık'ta 40 milyar dolar civarına) bekleniyor. Bu daha istikrarlı bir lirayı destekliyor."




Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026