|

Bakan'dan bilet fiyatı açıklaması: Söz konusu bile değil

'Döviz kurlarında yaşana spekülatif artışın uçak ve tren biletlerine yansıması olacak mı?' şeklindeki soruyu cevaplayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, herhangi bir ücret artışı yapılmasının söz konusu olmadığına vurgu yaparak, hiç kimsenin de böyle bir beklenti içerisine girmemesi gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
09:37 - 24/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:27 - 24/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
bilet fiyatları
bilet fiyatları

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Döviz kurlarının uçak ve tren biletlerine bir yansıması olacak mı?” sorusuna,

Bizim şu an gerek havacılıkta gerek demiryollarında biletlerle ilgili herhangi bir ücret artışı yapmamız söz konusu değil.
Özellikle uçak biletleriyle ilgili havalimanı gelirlerimizin çoğu dövize endeksli, dolayısıyla masraflarımız da dövize endeksli olduğu için orada bir denge var, orada bir sıkıntı yok. Ama herkes de biliyor ki spekülatif ve geçici bir şişirme bu” diye cevap verdi.

Hiçbir zaman günübirlik veya bir aylık verilerle hareket etmediklerini dile getiren Bakan Arslan,
”Uzun soluklu veriler ortalamasıyla hareket ediyoruz. Dolayısıyla bu anlamda herhangi bir işlem yapmamız söz konusu değil. Hakeza tren biletlerinde de aynı şekilde herhangi bir artış yapmamız söz konusu değil. Böyle bir beklenti içerisine kimse girmesin.”dedi.
#Bilet
#Ahmet Arslan
#Uçak bilet
#Tren bilet
6 yıl önce