Küresel turizmin vitrini İstanbul

04:00, 03/09/2026, Perşembe
Yeni Şafak
Küresel turizmin vitrini İstanbul
Bahadır Yaşık, Volkan Ataman, Müberra Eresin, Hediye Güral Gür, Gürkan Özcan.

29 ülkeden 345’in üzerinde firmanın katılacağı Uluslararası İstanbul Turizm Fuarı, 300 uluslararası satın almacıyı İstanbul’da buluşturacak. 1.245 başvurunun geldiği Hosted Buyer Programı kapsamında Avrupa’dan Asya-Pasifik’e, Körfez’den Amerika’ya geniş bir coğrafyadan profesyoneller ağırlanacak. Jeopolitik gerilimlerin gölgesinde düzenlenecek fuar, Türkiye’nin pazar çeşitliliği ve yüksek gelir grubuna yönelik turizm potansiyelini güçlendirmek için yeni iş birliklerinin kapısını aralayacak.

Son yıllarda kongre, kültür ve sağlık turizmiyle marka şehir imajını pekiştiren İstanbul, dev bir etkinliğe hazırlanıyor. 24-25 Eylül’de Yenikapı’da dördüncü kez düzenlenecek Uluslararası İstanbul Turizm Fuarı’nda (ITF), 29 ülkeden 345’in üzerinde katılımcı firma ve 39 ülkeden 300 uluslararası satın almacı ağırlanacak. İki ay kala tüm taleplerin dolduğu ve yeni taleplere cevap verilemediği fuar kapsamında bu yıl Hosted Buyer (Satın Almacı) Programı’na 1.245 uluslararası başvuru gelirken, toplam 300 uluslararası satın almacı ve 17 binin üzerinde ziyaretçi İstanbul’da ağırlanacak. İngiltere ve Avrupa, BDT, Orta Doğu, Amerika, Asya-Pasifik, Avustralya ve Afrika pazarlarına kadar çok geniş bir coğrafyadan gelecek katılımcılar, Türk turizmine güçlü bir katkı sunacak.

5 YILDA İLK 3 FUAR ARASINA GİRME HEDEFİ

İran-ABD çatışmalarının gölgesinde, Körfez bölgesi turizminin yara aldığı bir dönemde gerçekleşecek organizasyon ayrıca önem taşıyor. Küresel devlerin yeni yatırım ve iş birliği planlarını bu konjonktürde gerçekleştirmeleri, Türk turizmi için fırsat olarak değerlendiriliyor. Fuar öncesi düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan Dream Project Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Volkan Ataman, beş yılda dünyanın en büyük ilk üç turizm fuarı arasına girmeyi hedeflediklerini söyledi. Ataman, bu yılın bölgesel jeopolitik gerilimlerin gölgesinde olduğunu ancak Türkiye’nin pazar çeşitliliği sayesinde sorunlara karşı direnç gösterdiğini vurguladı.

YENİ TİCARİ ANLAŞMALAR GÜNDEMDE

Özellikle Körfez bölgesindeki sorunların yaşandığı dönemde düzenlenecek ITF’nin turizm sektörümüz açısından fırsatlar oluşturduğuna dikkat çeken Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Yönetim Kurulu Başkanı Müberra Eresin, yabancı turizm satın alım heyetlerinin iş görüşmelerinde bu durumu dikkate alabileceklerini kaydetti. Eresin, “Uluslararası satın alıcılarla Türkiye’deki turizm profesyonelleri arasında gerçekleştirilecek B2B görüşmelerin, yeni ticari bağlantıların kurulmasına ve karşılıklı iş hacminin geliştirilmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz" diye konuştu.

GENİŞ PAZARLARA ULAŞMA İMKANI

  • İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Yaşık, "İstanbul’un uluslararası bağlantılarını genişletmesi ve sektörümüzü şekillendirecek yeni fırsatların oluşması açısından fuarda önemli başarılar elde edileceğine inanıyoruz" dedi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Gürkan Özcan ise "Türkiye’nin turizmdeki gücünü ve çeşitliliğini daha geniş pazarlara taşımak için bu tür buluşmaları çok değerli buluyoruz" şeklinde konuştu.

MİLYON DOLARLIK BÜTÇELER

  • Fuar öncesinde uluslararası danışmanlık şirketi iş birliğiyle gerçekleştirilen kapsamlı araştırma da turizme güçlü ilgiyi ortaya koydu. 150 ülkeden 10 bin turizm profesyonelinin katıldığı araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 44’ü Avrupa ve İngiltere, yüzde 24’ü Asya, yüzde 15’i Orta Doğu, yüzde 8’i Afrika ve yüzde 9’u Amerika pazarından geliyor. Katılımcıların yüzde 58’i 250 bin doların üzerinde bütçe yönetirken, yüzde 12’si 1 ila 5 milyon dolar, yüzde 21’i ise 5 milyon doların üzerinde hacme sahip bulunuyor.

Borsa güne düşüşle başladı
Ekonomi
Borsa güne düşüşle başladı
Kredi kartı borcu olanların beklediği karar çıktı: İşte yeni oran
Ekonomi
Kredi kartı borcu olanların beklediği karar çıktı: İşte yeni oran
En çok satan otomobil markaları güncellendi: Zirve değişmedi Togg listeye damga vurdu
Ekonomi
En çok satan otomobil markaları güncellendi: Zirve değişmedi Togg listeye damga vurdu

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026