|

Başbakan'dan taşeron işçi açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım'dan taşeron işçiler konusunda açıklama üstüne açıklama geliyor. Dün AK Parti Kırıkkale 6. Olağan İl Kongresi'nde vatandaşlara "Taşeron işçilere kadro işi tamam" mesajı verirken bugün bir flaş açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım, Dakka ziyareti öncesinde, "Taşeronların devlette daimi kadroya alınmasıyla ilgili çalışmalar hemen hemen tamamlanma aşamasına geldi" dedi. İşte taşeron işçilerde son gelişme.

Yeni Şafak
11:02 - 18/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:26 - 18/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım.
Başbakan Binali Yıldırım.

Taşeron işçi konusu tamamlandı tamamlanacak. Konuyla ilgili hükümetten birbiri ardına açıklamalar gelirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Taşeron işi iki güne kadar tamamlanacak" demişti.

Bu açıklamanın üzerine Başbakan Binali Yıldırım, dün Kırıkkale'de AK Parti Kırıkkale 6. Olağan İl Kongresi'nde vatandaşların "Taşeron işçilere kadro” talebi üzerine, “Kadro işi tamam” karşılığını verdi.

TAŞERON İŞÇİLERE BAŞBAKAN'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Yıldırım, bugün de Dakka ziyareti öncesi düzenlediği basın toplantısında, taşeron işçilerle ilgili bir açıklamaya daha imza attı. Taşeronların devlette daimi kadroya alınmasıyla ilgili çalışmaların hemen hemen tamamlanma aşamasına geldiğine dikkat çeken Başbakan, "Biz henüz daha içeriği nedir, kimler vardır, kimler yoktur, böyle bir açıklama yapmış değiliz. Dolayısıyla birkaç gün sonra mesele net olarak ortaya çıkacak" şeklinde konuştu.

TAŞERONDA KADRO KONUSU TARTIŞMALARI

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, taşeron işçilerle ilgili "KİT'ler kadro alamayacak" şeklinde bir açıklama yapmıştı. Daha sonrasında pek çok basın yayın organında kadroya geçemeyecek taşeron işçilerle ilgili haberler yayınlanmıştı. Başbakan Yıldırım da bu konuyla ilgili olarak, "İçeriğinde kimler var, kimler yok, açıklama yapmadık" demiş oldu.

#Taşeron işçi
#Binali Yıldırım
#Taşeron
#Kadro
6 yıl önce