|

Bir açıklama da SPK'dan: Tüm tedbirleri alıyoruz

BDDK ve Merkez Bankası'nın ardından bir açıklama da Sermaye Piyasası Kurulu tarafından geldi. SPK'dan yapılan açıklamada gerekli tüm tedbirlerin alındığına dikkat çekilirken halka açık şirketler hakkında yalan yanlış haber ve açıklama yapanlar hakkında da yasal işlem yapılacağı belirtildi.

Yeni Şafak
09:59 - 13/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:21 - 13/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Sermaye Piyasası Kurulu geerkli tüm tedbirlerin alındığını açıkladı.
Sermaye Piyasası Kurulu geerkli tüm tedbirlerin alındığını açıkladı.

Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın piyasaları rahatlatacak gerekli duyuruların yapılacağının açıklamasının ardından ilk açıklama Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumuı tarafından geldi. Kurum SWAP işlemlerine sınır getirdiğini açıkladı. BDDK'nın açıklamasının ardından bir Merkez Bankası'ndan açıklama geldi. Merkez ise piyasalara 10 milyar TL, 6 milyar dolar ve 3 milyar dolar tutarında altın cinsinden kaynak sağladığını duyurdu.

Merkez'in ardından son açıklama ise SPK'dan geldi.
Sermaye Piyasası Kurulu'ndan yapılan açıklama şöyle;

"Bilindiği üzere, sermaye piyasalarının etkin, güvenilir ve şeffaf bir ortamda işleyişi için Kurulumuzca tüm tedbirler alınmaktadır.

Diğer taraftan, basın yayın organlarında yer alan söylenti niteliğindeki haber ve açıklamalara itibar edilmemesi önem arz etmektedir. Söz konusu haber ve açıklamaların, yatırımcıların karar verme süreçlerini etkileyebileceği dikkate alınarak, bu durumun, en hafif şekliyle ülkemiz sermaye piyasalarında güvenilirliğin ve şeffaflığın ciddi manada zedelenmesine ve yatırımcıların zarar görmesine yol açabileceği değerlendirilmektedir.

'6362' sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 'piyasa dolandırıcılığı' başlıklı 107’nci maddesinin ikinci fıkrasında, sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkilemek amacıyla yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi veren, söylenti çıkaran, haber veren, yorum yapan veya rapor hazırlayan ya da bunları yayan ve bu suretle menfaat sağlayanlar hakkında iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezası uygulanacağı düzenlenmiştir.

Bu çerçevede, Sermaye Piyasası Kanunu’nun ilgili hükümleri çerçevesinde, halka açık bankalar, finansal kuruluşlar ve şirketler hakkında yalan yanlış haber ve açıklamaları yapanlar ve yayanlar hakkında her türlü yasal işlemin kararlılıkla yerine getirileceği hususu kamuoyuna önemle duyurulur.''


#SPK
#​Sermaye Piyasası Kurulu
#Piyasalar
#Döviz
#Dolar
6 yıl önce