Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok net ekonomi mesajı: 85 milyonun hak ettiği refah payını almasını temin edeceğiz

13:59, 21/06/2023, ÇarşambaG: Güncelleme: 14:00, 21/06/2023, Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok net ekonomi mesajı: 85 milyonun hak ettiği refah payını almasını temin edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemin ilk AK Parti grup toplantısında önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti yeni dönemin ilk grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yeni dönemde güçlü ekonomi mesajları veren Erdoğan memurlara verilen maaş sözlerinin yerine getirileceğini söyledi. 'Milletimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz' diyen Erdoğan, "Türkiye'nin artan refahından, büyüyen ve kalkınan ekonomisinden 85 milyonun tamamının hak ettiği payı almasını temin edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de kritik seçimin ardından sandıktan yeniden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çıktı. Seçim sonuçlarının ardından kısa sürede kabine kurularak çalışmalar başladı. Yeni dönemin ilk AK Parti grup toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sürecinde gösterilen çabalara teşekkür ederek başladı. Çok önemli ekonomi mesajları veren Erdoğan, "Emeklilerimizden gençlerimize toplumun çeşitli kesimlerine yönelik müjdelerimizi paylaştık. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun görüşmeleri dün uzlaşmayla neticelendi. 2023 yılının ikinci yarısında brüt asgari ücret tutarını 13 bin 414 liraya, net asgari ücret tutarını ise 11 bin 402 liraya yükselttik. Bu artışla yüzde 34 gibi enflasyonun üzerinde refah payını da içeren bir oranla ara zammı gerçekleştirdik.

Kılıçdaroğlu'na asgari ücret tepkisi: Sana ne kaldı?

Geçtiğimiz yılın ikinci yarısına göre ise asgari ücreti yüzde 107 oranında artırmış olduk. Son rakamla birlikte asgari ücret 2002 yılına göre reel olarak yüzde 312 artış göstermiştir. Şimdi çıkmış bay bay Kemal bak yine bize kaldı bu iş diyor. Ne sana kaldı? Sen şu anda maalesef tilki marifetiyle koşturup duruyorsun. Yetişemediğin üzüme koruk demeye devam ediyorsun" dedi.

'En kısa sürede Meclis'in kararına sunulacak'

Memurlara verilen maaş sözlerinin yerine getirileceğini vurgulayan Erdoğan, "Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik, ezdirmedik. Refah artışından da faydalanmalarını sağlıyoruz sağlayacağız. Ayrıca 400 lira olarak uyguladığımız asgari ücret desteğini önümüzdeki 6 ay boyunca 500 lira olarak uygulayacağız. Kanun teklifini inşallah arkadaşlarımız en kısa sürede Meclis'in kararına sunacaktır. Kurban Bayramı arifesinde çalışanlarımıza ikinci bir bayram sevinci yaşatacağımıza inandığım yeni asgari ücretin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

'Güçlü, uyumlu, yetkin bir ekip kurduk'

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Seçim döneminde açıkladığımız memur maaşları ile ilgili verdiğimiz sözleri de inşallah yerine getireceğiz. Türkiye'nin artan refahından, büyüyen ve kalkınan ekonomisinden 85 milyonun tamamının hak ettiği payı almasını temin edeceğiz. Ekonomi yönetimimize bu noktada çok ağır sorumluluklar yükledik. Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankamız arasında koordinasyonu tesis ettik. Güçlü, uyumlu, yetkin bir ekip kurduk.





Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026