|

İki bakana yönelik yaptırım kalktı dolar düşüşe geçti

İran yaptırımlarında Türkiye'nin muaf tutulacağına ilişkin haberler ile 5.45 seviyelerine kadar inen dolar ABD'nin Türk bakanlara yönelik yaptırımları kaldırmasıyla 5.41 liraya kadar geriledi. Borsa İstanbul Endeksi de yüzde 2.0 artışla 94 bin 230 puana kadar yükseldi.

Yeni Şafak
16:42 - 2/11/2018 Cuma
Güncelleme: 17:38 - 2/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Dolar uzun bir aradan sonra 5.43 seviyelerini gördü.
Dolar uzun bir aradan sonra 5.43 seviyelerini gördü.

İran'a yaptırımlarda aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 8 ülkeye muafiyet tanındığına yönelik haberlerin gündeme düşmesinin ardından piyasalar da hareketlenmeye başladı.

Yeni güne 5.50 seviyelerinde başlayarak bir ara 5.52 seviyelerini gören dolar, İran yaptırımlarında aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 8 ülkeye muafiyet tanındığına yönelik haberlerin ardından hızla gerileyerek 5.45 seviyelerine geriledi. Güne 6.28 seviyelerinde başlayan euro ise 6.24'e indi.


Yaptırım kalktı düşüş hızlandı

Saat 16:30 gibi ABD'nin iki Türk bakana yönelik yaptırım kararını kaldırdığını açıklaması ile dolardaki 5.41 seviyesine kadar geriledi. Borsa İstanbul Endeksi de yüzde 2.0 artışla 94 bin 230 puana kadar yükseldi.

  • ABD Hazine Bakanlığı, iki Türk bakan hakkında uygulanan yaptırımların kaldırıldığını açıkladı.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e, ABD'li rahip Andrew Brunson'ın tutukluluğu nedeniyle Ağustos ayında ABD Hazine Bakanlığı tarafından yaptırım uygulanmaya başlanmıştı.

''Bize yazı gelmedi, duyumlarımız var"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının 2019 Yılı Bütçesinin görüşmelerine gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

  • Dönmez, İran'a yaptırımlarda aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 8 ülkeye muafiyet tanındığı konusunda haberlerin bulunduğunun anımsatılmasına, "Bize yazı gelmedi, duyumlarımız var" karşılığını verdi.


#Dolar
#Euro
#Piyasalar
#Fatih Dönmez
#İran
5 yıl önce