|

Döviz manipülatörleri Rusya Ukrayna savaşı sonrası yine devrede

Dolar kurunun 18 TL’ye kadar yükseldiği dönemde temelsiz söylemlerle halkı paniğe sevk eden sözde ekonomistler, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrası yine ortaya çıktı. Rusya-Ukrayna savaşıyla dolar kurunun yükselmesini kendi öngörüsüymüş gibi yansıtan Selçuk Geçer, "Dolar 20 lira olur mu? Bunlar iyi günler, bekleyin görün" şeklinde paylaşımlar yaparak korku pompalamaya başladı.

16:16 - 24/02/2022 Perşembe
Güncelleme: 17:08 - 24/02/2022 Perşembe
Yeni Şafak
Selçuk Geçer
Selçuk Geçer

Rusya ve Ukrayna'nın gerginliği sıcak savaşa dönüşürken tüm ekonomik piyasalarında yaşandığı gibi Türkiye'de de döviz ve altın değerlerinde yükseliş meydana geldi. Gün içinde dolar kuru 13'lerden 14,50'yi gördü. Hazine ve Maliye Bakanlığı tüm tedbirlerin alındığını duyurdu.

KORKU POMPALIYORLAR

Yaşanan bu gelişmelerin ardından ‘ekonomist’ olduğunu iddia eden spekülatörler yine meydana çıktı. Eylülde 8 lira olan doların ekonomik hiçbir neden olmamasına rağmen 18 liraya kadar yükseldiği dönemde manipülasyoncuların başını çeken Selçuk Geçer, bir kez daha korku pompalamaya başladı.

"BEKLEYİN GÖRÜN"

  • Sosyal medya hesabından "Bunlar iyi günler bekleyin", "Dolar 20 lira olur mu?" gibi paylaşımlar yapmaya başladı. Geçer'in yaptığı paylaşımlardan bazıları şöyle:

#Selçuk Geçer
#Dolar
#Döviz
#Manipülatör
#Rusya
#Ukrayna
#Savaş
2 yıl önce