|

Elektromanyetik Fırlatma Sistemi ŞAHİ209'un testlerine başlandı

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, yerli ve milli olarak üretilen Elektromanyetik Fırlatma Sistemi ŞAHİ209'un saha testlerine başlandığını açıkladı. Savunma Sanayii Müsteşarlığı, elektromanyetik top ve lazer silah sistemi gibi yenilikçi teknolojilere yatırım yapıyor, bu alanlarda yerli ve milli sistemlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalara destek veriyor.

Yeni Şafak
12:14 - 23/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 14:02 - 23/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Elektromanyetik Fırlatma Sistemi ŞAHİ209
Elektromanyetik Fırlatma Sistemi ŞAHİ209

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, sosyal medya hesabından yerli ve milli olarak üretilen Elektromanyetik Fırlatma Sistemi ŞAHİ209'un saha testlerine başlandığını açıkladı.



Türkiye'de ilk defa 2013'te yerli imkanlarla özel sektör tarafından prototip üretildi. Prototip, zaman içinde geliştirilirken şu ana kadar binden fazla başarılı test atışı yapıldı.

Tamamen yerli ve milli olarak geliştirilen elektromanyetik top sistemiyle 1 megajul kapasiteye ulaşıldı. Sistemle farklı mühimmatlarla 880-2 bin 60 metre hızlarda atışlar gerçekleştirildi.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, elektromanyetik top ve lazer silah sistemi gibi yenilikçi teknolojilere yatırım yapıyor, bu alanlarda yerli ve milli sistemlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalara destek veriyor.

Müsteşarlık, prototip sistemlerin mümkün olan en kısa sürede güvenlik güçlerinin kullanacağı silah sistemi platformlarına dönüştürülmesini amaçlıyor.

#​Savunma Sanayii Müsteşarlığı
#İsmail Demir
6 yıl önce