|

Erdoğan açıkladı: Yeni CEO Mehmet Gürcan Karakaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobilin CEO'sunun belli olduğunu söyleyerek "Mehmet Gürcan Karakaş'la yola çıkıyoruz." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Mehmet Gürcan Karakaş, ASELSAN’da mühendis olarak iş hayatına başladı ve 1990 yılından bu yana Bosch Grubu’nda çalışıyordu.

Yeni Şafak
00:06 - 2/06/2018 Saturday
Güncelleme: 00:45 - 2/06/2018 Saturday
Yeni Şafak
Mehmet Gürcan Karakaş
Mehmet Gürcan Karakaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında yerli otomobille ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yerli otomobilin CEO'su olarak Mehmet Gürcan Karakaş'ın getirileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerli otomobil ile ilgili söylediği sözler şöyle:



Bunu söyleyen adam önce geçmişine bir baksın. Bunlar geçmişte Nuri Demirağ’ları gömen yok eden insanlar. Türkiye’ye ilk uçağı kazandıran insandı ve onun uçak fabrikasını bu Cumhuriyet Halk Partisi zihniyeti gaz ocağı fabrikasına çeviren zihniyettir. Bu daha çırak geçmişte neler olmuş haberi yok. Açsında biraz okusun bakalım Nuri Demirağ’ın bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi zihniyeti tarafından nasıl yok edildiğini. Beyniyle uğraşabilmesi için önce kendisinde bir defa o havsalanın olması lazım. O yok.

Geldikleri yerden biz zaten hepsinin en olduğunu biliyoruz.
Geçmişte ne yaptıkları ortada dolayısıyla ne yapacakları da ortada
. Ama şu anda AK Parti zihniyeti bu adımı atarken şu anda onlar bunu bırakın diyor. Biz 2021’de elektrikli ve akıllı sürüşü olan bu otomobili üreteceğiz. Ben 5 tane babayiğit dedim çıktılar ve bir konsorsiyum oluşturdular. Başına da
Mehmet Gürcan Karakaş
diye bir arkadaşımızı
Bosch
’tan transfer ettik. Bu arkadaşımızla beraber inşallah bu süreci başlatacağız. Sayın İnce bunları konuşurken biz yol alıyoruz. Biz icraatçıyız lafçı değiliz.


GÜRCAN KARAKAŞ KİMDİR?

Uzun yıllar Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Genel Müdürlük görevini sürdüren Gürcan Karakaş 2007 yılında ise Alman markası Bosch’un, Almanya merkezinde Automotive Aftermarket İşkolu’nun kıdemli başkan yardımcılığı görevine atanmıştır.

1965 yılında dünyaya gelen Gürcan Karakaş ODTÜ Makina Mühendisliği bölümü mezunudur. Üniversiteden mezun olduğunun ertesi günü ASELSAN’da mühendis olarak iş hayatına başlayan Gürcan Karakaş, 1990 yılından bu yana Bosch Grubu’nda çalışma hayatını sürdürmektedir. Gürcan Karakaş aslen Antalya Akseki‘lidir.

#Mehmet Gürcan Karakaş
#Recep Tayyip Erdoğan
6 years ago