Erzurum-Erzincan'a 287 milyonluk teklif

Yeni Şafak, Haber Merkezi
04:00, 11/05/2018, Cuma
Yeni Şafak
Erzurum-Erzincan'a 287 milyonluk teklif
Türkşeker'e ait Erzurum ile Erzincan şeker fabrikalarının özelleştirme ihalesini, 287 milyon lira ile en yüksek teklifi veren Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞ kazandı.

Özelleştirme kapsamındaki şeker fabrikalarından ikisi daha elden çıkarıldı. Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait Erzurum ile Erzincan şeker fabrikalarının özelleştirme ihalesi dünen yüksek teklifi 287 milyon lira ile Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞ verdi.

Özelleştirme İdaresinde (ÖİB) kurumun Başkan Yardımcısı Bekir Emre Haykır başkanlığında pazarlık usulüyle gerçekleştirilen ihaleye, Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞ ile Öz Burak İnşaat Sanayi ve Ticaret katıldı.

EN YÜKSEK TEKLİFİ VERDİ

İhalede ilk olarak kapalı zarflarda elemesiz teklifler alındı. Birinci tur sonrasında gerçekleştirilen açık artırmada başlangıç tutarı 286 milyon 900 bin lira, asgari artırım aralığı da 100 bin lira olarak belirlendi. Açık artırmada en yüksek teklif, 287 milyon lira ile Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞ'den geldi.

10 TANESİNE ONAY ÇIKTI

Özelleştirmeye çıkarılan toplam 14 şeker fabrikadan 10 tanesinin satışı rekabet kurulu tarafından onaylandı ve bu fabrikaların özelleştirilmesi süreci sona erdi. Erzurum ve Erzincan fabrikalarından önce son olarak Ilgın Şeker Fabrikası’nın özelleştirme ihalesi yapılmıştı. İhaleyi 637 milyon lira bedelle Alteks Tekstil kazanmıştı.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026