|

Fatih’in kardeşi yola çıktı

Türkiye’nin ilk sondaj gemisi Fatih’in geçen ay Antalya açıklarında petrol ve doğal gaz aramaya başlamasının ardında ikinci gemi de yola çıktı.

Yeni Şafak
04:00 - 24/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:03 - 24/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Deepsea Metro-1 sondaj gemisinin satın alındığı 12 Kasım’da açıklamıştı.
Deepsea Metro-1 sondaj gemisinin satın alındığı 12 Kasım’da açıklamıştı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin petrol ve doğal gaz arayacak ikinci sondaj gemisinin aralık ayında geleceğini ve Karadeniz’de çalışmalara başlayacağını söyledi. “Bab-ı Ali Toplantıları”na katılan Dönmez, son dönemdeki enerji yatırımlarını anlattı.

ÇALIŞMALAR 8 YILDIR DEVAM EDİYOR

Petrol ve doğal gaz arama çalışmalarında ciddi bir hamle başlattıklarını belirten Dönmez, “Yaptığımız yatırımlarla günlük doğal gaz arz kapasitemiz 303 milyon metreküpe çıktı. Yani artık yüzde 20 yedeğimizde var.

Geçtiğimiz haftalarda Fatih sondaj gemimiz Antalya açıklarında sondaja başladı. Şimdi onun kardeşi geliyor. Aralık ayı içerisinde sularımıza girmiş olacak. Bu gemi de ortalama yılda 2 kez sondaj yapabiliyor. Bizim Doğu Akdeniz’de sismik çalışmalarımız 7-8 yıldır devam ediyordu. O çalışmaları analiz edip hangi alanda daha fazla hidrokarbon rezervi çıkabilir, bir mühendislik çalışması” dedi.

#Antalya
#Türkiye
#Fatih
#Fatih Dönmez
5 yıl önce