|

Fransız gazetesi yazdı: SİHA'lar Türkiye'nin gücünün sembolü haline geldi

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ zaferinin perde arkasında yer alarak tüm dünyanın ilgisini yakından çeken Türk SİHA'ları dış basında da övgü dolu sözlerle yer almaya devam ediyor. Son olarak Fransız Liberation gazetesi Türk SİHA'larını kaleme aldı. Gazete SİHA'ların, Türkiye'nin gücünün yükselişinin ve büyüyen bağımsızlığının sembolü haline geldiğini yazdı.

08:51 - 23/12/2020 Çarşamba
Güncelleme: 09:00 - 23/12/2020 Çarşamba
AA
Foto/arşiv:  Bayraktar TB2 SİHA
Foto/arşiv: Bayraktar TB2 SİHA

Fransız Liberation gazetesi haberinde, Bayraktar TB2 SİHA'ların güvenilir olduğu ve deneyimli Türk ordusu tarafından kullanıldığı belirtildi.

SİHA'ların, Ankara'nın başarısının anahtarı olduğuna dikkati çekilen haberde, SİHA'ların Irak, Suriye, Libya ve Kafkasya'da kullanıldığı ifade edildi.


MALİYETİ ABD'NİN SİHA'LARINDAN DAHA DÜŞÜK

Bayraktar TB2 SİHA'ların 27 saat uçabildiği ve maliyetinin ABD'nin SİHA'larından daha düşük olduğu kaydedilen haberde, SİHA'ların aynı zamanda terör örgütü PKK'nın güç kaybetmesine neden olduğu belirtildi.

BÜYÜYEN BAĞIMSIZLIĞIN SEMBOLÜ OLDU

Haberde, SİHA'ların, şubatta Suriye'nin kuzeybatısında güç gösterisi yaptığı, Türkiye'nin gücünün yükselişinin ve büyüyen bağımsızlığının sembolü haline geldiği vurgulandı.



#Fransa
#Liberation gazetesi
#SİHA
#türkiye
3 yıl önce