|

Gazze'deki katliama Citibank da finansör oldu: 1 milyon dolarlık bağışta bulundu

Gözünü kan bürümüş işgalci İsrail ordusu hem karadan hem de havadan Gazze'ye ölüm yağdırmaya devam ederken kimi uluslararası şirketler ve finans kuruluşları da Gazze'deki katliamın finansörlüğünü yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda son olarak açık açık desteğini ilan eden Alman otomotiv devi Mercedes'in ardından New York merkezli bankacılık devi Citibank da İsrail'e 1 milyon dolarlık bağışta bulundu.

11:39 - 17/11/2023 Cuma
Güncelleme: 12:00 - 17/11/2023 Cuma
Yeni Şafak
Citigroup CEO'su Jane Frasers İsrail'e 1 milyon dolar bağışta bulunduklarını açıkladı
Citigroup CEO'su Jane Frasers İsrail'e 1 milyon dolar bağışta bulunduklarını açıkladı

İşgalci İsrail ordusu Gazze'ye 42 gündür ölüm yağdırmaya devam ediyor.


Havadan ve karadan yapılan saldırılarda çoğunluğu çocuk ve kadınlar olmak üzere 12 bine yakın sivil hayatını kaybederken şehrin ise yarısından fazlası bombalar nedeniyle adeta yok oldu.


Katliamın finansörlüğünü yapıyorlar


Eli kanlı İsrail ordusu hastane, okul, yardım kampları dinlemeden şehirdeki tüm hayati noktaları bombardıman altına alarak sivil katliamına devam ederken kimi uluslararası şirketler ve finans kuruluşları da Gazze'deki katliamın finansörlüğünü yapıyor.


Citi'den 1 milyon dolarlık bağış


Bu kapsamda son olarak açık açık desteğini açıklayan Alman otomotiv devi Mercedes'in ardından New York merkezli bankacılık devi Citigroup'un da İsrail'e destek sağladığı ortaya çıktı.


Citigroup CEO'su Jane Frasers şirketin resmi internet sitesi üzerinden paylaştığı mesajında İsrail'e 1 milyon dolarlık bağış da bulunduklarını duyurdu.


Jane Fraser meslektaşlarına yönelik paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

Sayın Arkadaşlar,


Hafta sonu İsrailli sivillere yönelik terörist saldırının vahşeti karşısında hepinizin benim kadar dehşete düştüğünü biliyorum. Düşüncelerim anlamsız can kayıplarından etkilenen herkesle birlikte. Bugün erken saatlerde İsrail'deki meslektaşlarımızla konuştum. Haklı olarak acı çekiyor olsalar da ruhları güçlüdür. En önemlisi, hepsi güvende ve hepimiz öyle kalmaları için dua ediyoruz. Onlara destek olmak için gerekeni yapmaya devam edeceğimize dair güvence verdim. Müşterilerine ve birbirlerine olan bağlılıklarına hayranım.


Birçoğunuz kişisel olarak nasıl yardımcı olabileceğinizi sordunuz; Bağışlarınızı memnuniyetle karşılayacak çok sayıda yardım kuruluşu var. Citi Vakfı, İsrail'de faaliyet gösteren insani yardım kuruluşlarına 1 milyon dolar sağlayacak. Lütfen önümüzdeki günlerde daha fazla ayrıntıya dikkat edin.



Küresel markalar ellerine kan bulaştırdı


Yiyecek-içecek sektöründe Subway, Coca Cola, Burger King, McDonalds, Starbucks, Lipton ve Nestle markalarına kan bulaştıran ve işgalcilere çanak tutan küresel isimler arasında yer aldı.


Ayrıca otomotiv devi Hyundai, kozmetik sektöründen Loreal, teknoloji devi HP, dünyaca ünlü Carrefour ve spor giyim markaları Nike ve Puma da işgalci saflarında yerini aldı.







#City Grup
#İsrail
#Filistin
#Gazze
#Finansör
6 ay önce