|

Kadın girişimciye 3,6 milyar destek

Halkbank’ın kadın girişimcileri teşvik etmek amacıyla sunduğu Kadın Girişimci Kredi Paketi, dört ayda 39 bin kişiye ve 3,6 milyar TL’yi aşan kredi hacmine ulaştı. Konya’da düzenlenen Üreten Kadınlar Toplantısı’nda güncel verileri duyuran Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Kadınlarımız yeni başarı öyküleri yazmaya devam ediyor” dedi.

Haber Merkezi
00:00 - 14/07/2021 Çarşamba
Güncelleme: 23:15 - 13/07/2021 Salı
Yeni Şafak
Osman Aslan
Osman Aslan

Halkbank’ın kadın girişimcilere destek olmak üzere hayata geçirdiği ‘Kadın Girişimci Kredi Paketi’ kısa süre içerisinde yoğun talep gördü. Kredi paketinin ulaştığı hacme dikkat çeken Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nden bu yana 39 bini bulan kadın girişimcimiz kredi paketimizden faydalandı ve 3,6 milyar lirayı aşan kredi hacmi gerçekleşti” dedi. Kadın girişimciye sağlanan desteklerle pek çok başarı hikayesinin ortaya çıktığını aktaran Arslan, Konya’da sulama sistemleri iş kolunda faaliyet gösteren bir kadın girişimcinin, banka desteği ile ticaretini yaptığı sistemin imalatını da yapacak kapasiteye ulaştığını ve ihracata başladığını belirtti.

İÇ ANADOLU’NUN İLGİSİ YÜKSEK

Halkbank Üreten Kadınlar Toplantıları’nın 6’ncısı; Bursa, Antalya, Gaziantep, Trabzon ve Samsun’dan sonra Konya’da gerçekleştirildi. Sunuculuğunu Meltem Acet’in üstlendiği İç Anadolu Bölgesi’ndeki bu etkinlikte, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, İç Anadolu Bölgesi’nde de Kadın Girişimci Kredi Paketi’ne ilginin yoğun olduğunu vurguladı. Arslan, Kırıkkale, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Kayseri, Yozgat, Nevşehir, Kırşehir, Konya, Niğde, Aksaray, Karaman ve Sivas illerinden 6 bin kadın girişimcinin destekten faydalandığı bilgisini paylaştı. İç Anadolu Bölgesi özelinde toplamda 526 Milyon TL’yi aşkın kredi hacmine ulaşıldığını söyleyen Osman Arslan, kadınlara yönelik desteğin sürdürüleceğini söyledi.

GİRİŞİMCİLER SÖZ ALDI

Halkbank Üreten Kadınlar Konya Toplantısı’nda Kadın Girişimci Kredi Paketi’nden faydalanan kadınları temsilen İç Anadolu Bölgesi’nden 14 kadın girişimciye üretkenliklerini desteklemek adına kredileri sembolik olarak takdim edildi. Ardından “İlham Veren Kadınlar” ve “Gelecek İçin Sıfır Atık” başlıklı paneller düzenlendi. Zeynep Türkoğlu’nun moderatörlüğünde düzenlenen ‘İlham Veren Kadınlar’ paneline konuşmacı olarak Medlis Kurucusu Melis Tasacı, Çemen’s Gurme Kurucusu Hülya Tiritoğlu, Tea-Co Kurucusu Nazlı Esen ve Köklü Yemcilik Kurucusu Nurhan Köklü katıldı.

KONYA'DA GELECEK İÇİN SIFIR ATIK PANELİ

Nilüfer Batur’un moderatörlüğünde düzenlenen ‘Gelecek İçin Sıfır Atık’ panelinde konuşmacı olarak Yaşayan Köy Müzesi Kurucusu Sema Demir, Koza İmalat Kurucusu Nihal Ermiş, DBS Baca Sistemleri Kurucusu Duygu Şen Akın ve Afşar Balam Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Kurucusu Figen Ar yer aldı.

#halkbank
#kadın
#girişimci
#destek
3 yıl önce