|

Her paylaşımı ortalığı karıştırıyor: Elon Musk’ın Çince şiiri viral oldu

Tesla'nın CEO'su olan dünyanın en zengin iş insanı Elon Musk, kripto para piyasasını attığı tweet'lerle etkilemeye devam ediyor. Kısa süre önce elinde hiç SHIB tutmadığını belirten ünlü DOGE fanatiği, Twitter ve Weibo hesabından Çince bir şiir paylaştı. Yayınladığı son tweet'le kripto para DOGE ve SHIB ile ilgili bir mesaj vermiş olabileceği söylentileri ortalığı karıştırdı. Paylaşım kısa sürede viral oldu.

13:12 - 2/11/2021 Salı
Güncelleme: 13:53 - 2/11/2021 Salı
IHA
Elon Musk
Elon Musk

ABD merkezli Tesla firmasının CEO’su Elon Musk sosyal medya hesabından yaptığı Çince şiir paylaşımıyla kafaları bir kez daha karıştırdı. İlginç açıklamaları ve Twitter hesabından yaptığı şifreli paylaşımlarıyla adından sıkça söz ettiren Musk bu defa da Çince şiir paylaşımıyla dikkatleri üstüne çekti. Musk Twitter ve Weibo hesaplarında, Çin’de ilkokullarda okutulan ve iyi geçinmenin öneminin anlatıldığı Seven Steps Verse adlı şiirin kısaltılmış versiyonunu “humankind” (insanoğlu) notu ile paylaştı.

100 milyondan fazla görüntülendi

Musk’ın paylaşımı Çin’in Twitter’ı Weibo’da viral oldu. Kısa sürede 100 milyondan fazla görüntüleme alan paylaşım sosyal medya kullanıcıları arasında tartışmalara yola açtı. Bazı sosyal medya kullanıcıları, paylaşımlarıyla kripto para piyasalarında harekete neden olan Musk’ın son paylaşımında 2 rakip köpek temalı kripto para birimi olan shiba inu ve dogecoin’i ima ettiğini savundu. Çin medyası ise Musk’ın paylaşımının dün Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) hakkında yaptığı açıklamayla ilgili olabileceğini ifade etti.


  • Öte yandan, Musk’ın paylaştığı şiirde, Çin’de 3 İmparatorluk döneminde kraliyet ailesinden 2 erkek kardeş arasındaki ilişki anlatılıyor.

Musk ve WFP olayı nedir?


Geçtiğimiz hafta Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) Genel Müdürü David Beasley yaptığı açıklamada, ABD merkezli Tesla firmasının CEO’su Elon Musk, Amazon’un kurucusu ve sahibi Jeff Bezos ile birkaç milyarderleri daha açlığı sona erdirmek için "tek seferlik" bir adım atmaya çağırmıştı. Beasley, "Eğer onlara ulaşamazsak, kelimenin tam anlamıyla ölecek olan 42 milyon insana yardım etmek için 6 milyar dolar. Bu karmaşık değil" ifadelerini kullanmıştı.

“WFP, 6 milyar doların dünyadaki açlığı nasıl çözeceğini açıklayabilirse Tesla hissesini satacağım”


Musk ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "WFP, 6 milyar doların dünyadaki açlığı nasıl çözeceğini tam olarak açıklayabilirse Tesla hissesini hemen şimdi satacağım. Fakat açık kaynak muhasebesi olmalı, böylece halk paranın nasıl harcandığını tam olarak görebilir" demişti.

"6 milyar dolar dünyadaki açlığı çözmeyecek fakat 42 milyon insanı açlığın eşiğinde kurtaracak"


Elon Musk’ın açıklamasının ardından WFP Genel Müdürü Beasley de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 6 milyar doların dünyadaki açlığı çözmeyeceğini fakat birçok problemin çözülmesine yardımcı olacağını söylemişti. "6 milyar dolar dünyadaki açlığı çözmeyecek fakat jeopolitik istikrarsızlığı, toplu göçü önleyecek ve 42 milyon insanı açlığın eşiğinde kurtaracak" ifadelerini kullanmıştı.
#Elon Musk
#weibo
#twitter
#çin
2 yıl önce