|

İhracatçıya kredi desteği. Bine yakın firma faydalanacak

İhracatçıların finansmana erişiminde teminat sorununu ortadan kaldırmak için sadece ihracatçıların erişimine açık olan ve martta faaliyete başlayan İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi iki ayda 4 binin üzerinde firmadan başvuru aldı.

Nur Banu Aras
00:00 - 3/05/2022 Salı
Güncelleme: 00:26 - 3/05/2022 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

İhracatçıların finansmana erişiminde teminat sorununu ortadan kaldırmak için sadece ihracatçıların erişimine açık olan ve martta faaliyete başlayan İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi iki ayda 4 binin üzerinde firmadan başvuru aldı. Şirket, bine yakın ihracatçıya destek verdi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile Eximbank’ın öz kaynaklarıyla 13 Ekim’de kurulan İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi 1 Mart’ta faaliyete başladı. Şirketle, ihracatçıların en büyük sorunu olan kredide kefalet sorunu ortadan kaldırılıyor. Bu sayede ihracatçıların krediye erişim maliyetinin düşerken ihracatın tabana yayılması amaçlanıyor.

4 BİN İHRACATÇI BAŞVURDU

Teminat yetersizliği nedeniyle çeşitli kredi ve destek imkânlarından yeterince yararlanamayan ihracatçılara kaynak sağlayan şirkete, 4 binin üzerinde ihracatçı başvurdu. Bine yakın ihracatçı da önümüzdeki günlerde destekten yararlanacak.

KOBİ'leri de kapsıyor

Destekten faydalanacak olan söz konusu bin firmaya yaklaşık 1 milyar liralık kaynak sağlanacak. Önümüzdeki yıllarda da bu destek 3-4 milyar liraya ulaşacak. Kredi üst limitinin 15 milyon liraya çıkarıldığı şirketin desteklerinden önümüzdeki günlerde KOBİ’ler de yararlanabilecek.

#İhracat
#temizat
#Türkiye İhracatçılar Meclisi
#TİM
#Eximbank
#KOBİ
2 yıl önce