|

IMF aşırı ısınma iddiasında ısrarlı

IMF, geçen yıl %7,4 büyümeyle 1 milyon kişiye istihdam sağlayan Türkiye’nin durumunu “fevkalade” olarak nitelendirdi. Ancak IMF Türkiye Masası Şefi, Türkiye ekonomisinin aşırı ısındığı yönündeki iddiasını sürdürdü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:02 - 2/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Türkiye’nin durumunu “fevkalade” olarak nitelendirdi.
Türkiye’nin durumunu “fevkalade” olarak nitelendirdi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Masası Şefi Donal McGettigan, Türkiye’ye yönelik 4. Madde Konsültasyonun tamamlanmasının ardından değerlendirmelerde bulundu. Türkiye ekonomisinin geçen sene “çok etkileyici” bir büyüme performansı kaydettiğini vurgulayan McGettigan, “Geçen sene reel gayri safi yurtiçi hasıla artışı neredeyse %7,4’e ulaşmakla kalmadı, Türk ekonomisi 1 milyon kişiye istihdam sağladı. Bu gerçekten etkileyici bir performans, darbe girişimi sonrasındaki yavaşlamanın ardından fevkalade bir toparlanma” dedi.


HÜKÜMET POLİTİKASI BÜYÜK ETKİ ETTİ

McGettigan, Türkiye’yi G20’nin en hızlı büyüyen ülkesi yapan yüzde 7,4’lük genişlemede hükümetin ekonomiyi canlandırıcı politikalarının belirleyici rol oynadığına işaret etti MecGettigan, geçici vergi muafiyetleri, istihdam teşvikleri ve kredi garanti fonu gibi adımların başarılı olduğunu ifade etti.

IMF Şefi McGettigan, Türkiye ekonomisinin aşırı ısındığı yönündeki iddiasını da sürdürdü. Geçen sene potansiyelin üstüne çıkan büyümenin yüksek enflasyon ve cari açık gibi aşırı ısınma işaretlerini beraberinde getirdiğini öne süren McGettigan, büyümenin yüzde 4’ün üzerinde devam etmesi halinde bu işaretlerin artacağını iddia etti. McGettigan, hükümetin yüzde 5,5 büyüme tahminine atıfta bulunarak, “Bizim görüşümüz ekonominin bu yıl yüzde 5,5 seviyesinde büyümeye devam etmesinin aşırı ısınmaya katkı sağlayacağı yönünde” dedi.

  • Reformlar Türkiye’ye sınıf atlattı
  • Son 15 yılda hayata geçirilen yapısal reformların Türkiye’yi diğer yükselen ülkelere kıyasla daha dirençli kıldığını belirteh McGettigan, şunları kaydetti: “Türkiye, 2000’li yılların başında yaşanan krizden sonra uygulanan politikalarla, sosyoekonomik göstergeleri sadece kendi içinde değil, birçok diğer ülkeye kıyasla çarpıcı şekilde iyileştirdi. Bu dönemde Türkiye’de reel gelirler ikiye katlandı ve Türkiye orta yüksek gelir grubuna yükseldi. Fakirlik oranı yarı yarıya düştü.”
#IMF
#Türkiye
#Donal McGettigan
6 yıl önce