İngiltere ABD ile ticari ilişkilerini derinleştirmek istiyor

Yeni Şafak
18:05, 10/11/2016, Perşembe
AA
İngiltere ABD ile ticari ilişkilerini derinleştirmek istiyor

İngiltere Maliye Bakanı Hammond, ülkesinin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılık müzakerelerini yürütürken ABD ile ekonomik ilişkilerini derinleştirmeyi hedeflediğini belirtti.

İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond, İngiliz yayın kurumu BBC'ye verdiği röportajda, “ABD'deki yeni yönetimle birlikte çalışmayı bekliyoruz. ABD ile son derece yakın ilişkilerimiz var. Avrupa Birliği'nden çıkışa ilişkin müzakerelerimizi yürütürken tabii ki Amerikalılar ile gelecekte ticari ilişkilerimizi daha da derinleştirmeyi görüşmek isteriz." ifadelerini kullandı.



Hammond kendisine Donald Trump'ın seçim propagandası döneminde Çin'e karşı gümrük vergisinin yüzde 45 seviyesine yükseltebileceği yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine, “Britanya her zaman istihdamı korumanın ve refahı artırmanın uzun vadeli en iyi yolunun açık piyasa ekonomisinden ve serbest ticaretten geçtiğine inanmıştır. Donald Trump ABD halkı tarafından henüz başkan seçildi. Kendi danışmanları ve yetkilileri ile görüşmek isteyecektir. Eminim kendisiyle son derece yapıcı bir diyaloğumuz olacak." dedi.



Hammond dünyada “korumacılığın" artmasının küresel ekonomilerin büyümesini olumsuz yönde etkilendiğine yönelik uyarıları içeren Dünya Ticaret Örgütü'nün (WTO) raporuna ilişkin olarak, “Serbest ticaret ve açık pazarın istihdamın korunması ve refah ortamı için iyi olduğuna inanıyoruz. Fakat adil olmayan uygulamalara ilişkin endişeleri de görüyoruz. Bu konu küresel ticaret sisteminde doğru dengeyi sağlamakla ilgili. Bu şekilde adaletsiz uygulamalardan korunarak açık pazarın faydalarını görebiliriz." ifadelerini kullandı.



İngiltere'nin 23 Haziran'da AB'den ayrılma kararı almasının ardından İngiliz hükümeti özellikle gelişmekte olan piyasalarla ekonomik ve ticari ilişkilerin serbest ticaret anlaşmaları yoluyla artırılmasını hedefliyor.



Bu kapsamda İngiltere Başbakanı Theresa May, Uluslararası Ticaret Bakanı Liam Fox ile birlikte geçtiğimiz hafta Hindistan'a resmi bir ziyarette bulundu.



Theresa May aynı zamanda dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'le de ekonomik ve ticari ilişkilerin derinleştirilmesi için bugün Çin Devlet Başkanı Yardımcısı Ma Kai'yi makamında ağırladı.


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026