|

Kesintisiz otoyol için ilk kazma

Ankara-Niğde otoyolunda ilk kazma bugün Başbakan Binali Yıldırım'ın Ankara Gölbaşı’nda katıldığı temel atma töreniyle vuruldu. Edirne'den Şanlıurfa'ya kesintisiz otoyol projesi kapsamında yapılacak Ankara-Niğde Otoyolu 2019'da tamamlanacak. Ankara Niğde arası da 4 saatten 2 saate düşecek.

Yeni Şafak
12:04 - 2/02/2018 vendredi
Güncelleme: 13:11 - 2/02/2018 vendredi
Yeni Şafak
Başbakan Ankara-Niğde otoyolunun temel atma töreninde konuştu.
Başbakan Ankara-Niğde otoyolunun temel atma töreninde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım Ankara-Niğde otoyolunun temel atma töreninde konuştu.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Edirne'den otoyola giren vatandaşımız Şanlıurfa'ya kesintisiz seyahat edebilecek. Bu büyük eser hayırlı uğurlu olsun. 2 bin kilometrelik bir otoyolun eksik kalan 332 km'lik bölümünü de Ankara Niğde arasında bitirmiş oluyoruz.

Yolun hikayesi çok hazin. 2000-2001 krizinden önce yolun yapımı ihale edilmiş. Türkiye'de krizler olunca proje yarım kalmış.

2019'DA BİTECEK

Bu proje 4 milyon lira, eski parayla 4 katrilyon lira. 9 sene bu yol işletilecek 9 sene sonunda bu yol devletin eline geçecek. 2020 çok geç, 2019 sonunda bitirecek miyiz?
Sözü aldık 2019'un sonunda Ankara-Niğde otoyolu bitecek ve hizmete girecek.
Hayırlı uğurlu olsun.
Ankara Niğde arası 4 saatten 2 saate düşecek.

200 MİLYON LİRA CEBİMİZDE KALACAK

Yollarda ömrünüz geçmeyecek daha az mazot yakacaksınız, yılda 200 milyon da cebimizde kalacak. Yol sadece Ankara ve Niğde'ye hizmet etmiyor. Konya'ya, Aksaray'a, Kırşehir'e, Nevşehir'e de bağlantılarla birleştiriliyor.

Yolun ana uzunluğu 277 kilometre. 55 kilometre de bağlantılar tutuyor. Toplam 332 km bir uzunluğa ulaşıyor.

Yol ayrıca illerinin ticaretinin ve turizminin artmasına da katkı sağlayacak. Yol medeniyettir diye atalarımız boşuna söylememiş. 15 yıldır gece gündüz demeden milletimizin mutluluğu için çalışmaya devam ediyoruz.

AFRİN HAREKATI

Biliyorsunuz içerde ve dışarda milletimizin huzuru için terörle amansız mücadele yapıyoruz. Terör örgütleri bölgeden çıkarmak ve def etmek için daha önce Fırat Kalkanı Operasyonu yaptık. Şimdi orada huzur ve güvenlik var. 130 bin Suriyeli oraya döndü yerleşti.

Aynı şekilde Afrin'de de terör örgütlerini yok etmek için kahraman askerlerimiz iş başında. Allah onların yardımcısı olsun. Afrin'e biz niye gittik? Şu ana kadar Afrin'den Reyhanlı'ya Kilis'e 82 roket atıldı. 5 vatandaşımız hayatını kaybetti. 100'den fazla da yaralanan vatandaşımız oldu. Biz elimizi kolumuzu bağlayıp alçakların masum insanların roket bomba göndermesini mi bekleyeceğiz? Elbette tepelerine bindik. Tünellerini menzillerini başlarına yıktık, tertemiz edeceğiz. Böylece sadece ülkemizin vatandaşımızın can ve mal emniyetini sağlamış olmayacağız, aynı zamanda Afrin'de yaşayan yarım milyonu bulan vatandaşları da bu beladan kurtaracağız. Amacımız milletin huzurunu milletin güvenliğini sağlamak.

200 TRİLYONLUK PROJE MÜJDESİ

Gölbaşı'nda yaşayan hemşehrilerime bir müjdem var. Ankara-Konya yolunun Gölbaşı kısmını yerin altına alıyoruz. Büyük bir proje hayırlı uğurlu olsun. 200 trilyondan fazla, imzaladık kararını verdik.


ANKARA-NİĞDE OTOYOLU'NUN ÖZELLİKLERİ

Türkiye'nin önemli otoyol projeleri arasında yer alan Ankara-Niğde Otoyolu, Ankara Çevre Otoyolu'nun güneyinde bulunan Gölbaşı ilçesinden başlayacak, Niğde-Gölcük Kavşağı'nda sona erecek. Ankara-Niğde Otoyolu tamamlandığında bağlantı otoyoluyla Kırşehir'e de ulaşılabilecek.

Ankara-Niğde Otoyolu, Kızılırmak Nehri'ni geçerek, Kırşehir'in merkez ilçesinde bulunan İğdecik ve Gölhisar mahalleleri civarından Kırşehir-Kayseri D260 karayoluna bağlanacak.

Nisan ayında yap-işlet-devret (YİD) modeliyle ihale edilen Ankara-Niğde Otoyolu Projesi'nde 330 kilometrelik yolun yapımıyla Edirne'den Şanlıurfa'ya kesintisiz ulaşım sağlanacak.


#Ankara-Niğde Otoyolu
#Temel atma
#Binali Yıldırım
il y a 6 ans