|

Koloğlu: Öz kaynağımızla geleceği inşa ederiz

İnşaatın cari açığın kapatılmasında öncü sektör olduğunu belirten İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, “Geleceğimizi kendi kaynaklarımızla inşa etmeye hazırız” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 21/08/2018 Salı
Güncelleme: 00:36 - 21/08/2018 Salı
Yeni Şafak
İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu
İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, inşaat sektörünün cari açığın kapatılmasında öncü olduğunu söyledi. Koloğlu, “Geleceğimizi kendi kaynaklarımızla inşa etmeye hazırız. Tüm gücümüzle devletimizin yanındayız. Kamu ve özel sektör el ele verip ekonomik güçlükleri de aşacağız. Güçlü Türkiye ve ekonomi için önce kendimize inanıp güvenmemiz ve güçlü adımlar atmamız gerekiyor” diye konuştu.

Yatırım öncelikleri belirlenmeli

Yatırım önceliklerinin yeni hedeflere uygun olarak yeniden belirlenmesi gerektiğine de işaret eden Koloğlu şöyle konuştu: “Fiyat farkı uygulamalarımızı iyileştirmeliyiz. İdare ve yüklenici olarak devam etmesinde kamu yararı görülmeyen bazı projeleri tasfiye etmeliyiz. Bunun için gerekli hukuki düzenlemeleri yapmalıyız. Yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırımları daha da çeşitlendirmeli ve desteklemeliyiz. Yerli kömür santralleriyle cari açığın kapatılmasına daha güçlü katkı vermeliyiz. Tarım altyapı yatırımlarıyla tarımsal ürünlerimizin zenginliğini geliştirmeliyiz” değerlendirmesinde bulundu.

Nitelikli firmalara öncelik verilmeli

Koloğlu, kamu ihale mevzuatında mali ve teknik yeterliliğe sahip yüklenici seçim kriterlerini daha nitelikli olana ulaşmaya imkan verecek şekilde geliştirmek gerektiğini de söyledi. Öneriler arasına özel yatırımları yetkin ve yeterlilik sahibi müteahhitlere emanet etmek, mesleki yeterlilik belgesi sahibi işçilerin sayısını artırarak daha nitelikli, verimli ve güvenli iş gücü sağlamak, iş sağlığı ve güvenliğini yapım sürecinin ayrılmaz parçası haline getirmek ve iş uyuşmazlıklarında arabuluculuk yoluyla sağlanan uzlaşma kültürünü geliştirecek şekilde ticari uyuşmazlıklar başta olmak üzere farklı alanlara yaygınlaştırmak da yer aldı.

#Celal Koloğlu
#İNTES
6 yıl önce