|

Latin Amerikalılar Türk dizilerini izleyip tatile geliyor

90'lı yıllarda dizilerini izlediğimiz Latin Amerikalılar, şimdi dizilerimize olan hayranlıkları nedeniyle tatil rotasını Türkiye'ye çevirdi. Bu yılın ilk 5 ayında Arjantin’den ülkemize gelen turist sayısı yüzde 50’nin üzerinde arttı. Uzmanlar, bu fırsatın tanıtımla desteklenmesi gerektiğini söylüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/07/2016 Cuma
Güncelleme: 22:20 - 7/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Son yıllarda Latin Amerika ülkelerinde büyük beğeniyle izlenen “Binbir Gece”, “Sıla”, “Muhteşem Yüzyıl”, “Aşk ve Ceza” ve “Paramparça”nın da aralarında bulunduğu Türk dizileri, bu ülkelerden Türkiye'ye gelen turist sayısını arttırdı. Yılın ilk 5 ayında Arjantin'den Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısı yüzde 50'nin üzerinde arttı. Turistlerin büyük bir kısmı tatil için İstanbul başta olmak üzere daha çok dizilerin çekimlerinin yapıldığı mekanları tercih ediyor. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Aydoğan Boschele, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, günümüzde Türk yapımı dizilerinin beğenilmesinin küreselleşmenin çeşitli yerellikleri birbirine bağlayabilmesi ve yerellikler arasındaki ilişkilerin niteliğini arttırabilmesi açısından oldukça önemli bir başarı olduğunu söyledi.



90'LARDA ONLARI İZLERDİK


Türk dizilerinin Latin Amerika'da popüler hale gelmesinin küresel kültüre katkısı bulunması açısından olumlu birer örnek teşkil ettiğini belirten Boschele, 'Sıla', 'Fatmagül'ün Suçu Ne' gibi Türk dizilerinin, Avrupa ya da Amerika yerine Arjantin gibi Güney Amerika ülkelerinde popüler olmasının nedeni, bu ülkelerin izleyicilerinin de Türkiye gibi benzer siyasal geleneğe, kültürel beğeni düzeyine ve sosyo-kültürel değerlere mensup olmasıdır.” dedi. Arjantin ve Brezilya gibi ülkelerde Türk dizilerinin beğenilmesinin yanı sıra 1990'lı yıllarda Brezilya dizilerinin de Türkiye'de büyük bir beğeniyle izlendiğini hatırlatan Boschele, “O dönemde de Türk kadınlarına Dallas'ı mı yoksa Brezilya dizilerini mi daha kendinize yakın buluyorsunuz sorusu sorulduğunda, Brezilya dizilerini yakın buldukları yönünde cevaplar vermişlerdi” diye konuştu.



Olumlu etki tanıtım için kullanılmalı


Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır “Türk dizilerinin bu olumlu etkisi tanıtım faaliyetlerinde kullanılmalı. Duygusal bir karaktere sahip Latin Amerikalıları etki altına alan bu furya, süresi dolmadan avantaja çevrilmeli” diye konuştu. Bu arada, THY Brezilya ve Arjantin'den direk sefer düzenlemesi de Türkiye'ye gelmek isteyen Latin Amerikalı turistler için önemli bir fırsatı barındırıyor.


#Latin Amerikalılar
#Türk dizileri
8 yıl önce