Rusya soğan, karnabahar, brokoli ve karanfil yasağını kaldırdı

Yeni Şafak
13:03, 10/03/2017, CumaG: Güncelleme: 13:04, 10/03/2017, Cuma
DHA
Rusya soğan, karnabahar, brokoli ve karanfil yasağını kaldırdı
İhracat yasağı kaldırılan tarım ürünlerinin soğan, karnabahar, brokoli ve karanfil olduğu açıklandı.

Başbakan Binali Yıldırım ve Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev arasındaki telefon görüşmesi sonrasında ihracat yasağı kaldırılan tarım ürünlerinin soğan, karnabahar, brokoli ve karanfil olduğu açıklandı.

Başbakan Yıldırım ile Rusya Başbakanı Medvedev'in telefon görüşmesi sonrasında bazı tarım ürünlerinin Türkiye'den Rusya'ya ihracatına imkan tanıyan kararnameyi imzaladığı belirtilen açıklamanın ardından, iznin hangi tarım ürünlerini kapsadığı belirlendi. İki başbakanın görüşmesi ve ardından yapılan açıklama, başta yaş meyve sebze sektörü olmak üzere tarım sektöründe büyük heyecan yarattı.



Rusya'nın geçen yıldan itibaren başlattığı ihracat yasakları kapsamındaki en önemli ihracat ürünleri ise domates, üzüm, çilek, kabak ve narı kapsıyor. Ancak dünkü açıklamada, ihracat yasağı kaldırılan ürünler arasında üretim ve ihracat sezonunun en yoğun dönemini yaşayan bu ürünlerin hiçbiri bulunmuyor. Yasağın kaldırıldığı ürünlerin ise karanfil, soğan, karnabahar ve brokoli olduğu açıklandı.



Bazı tarım ürünlerinde yasağın kaldırılmış olduğu haberlerinin sektörde umutları yeşerttiğini belirten Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, edinilen bilgilere göre yasağın kaldırıldığı ürünlerin soğan, karnabahar, brokoli ve karanfil olduğunu kaydetti.


ATB Başkanı Çandır, Özellikle ürünlerimizin çoğalmaya başladığı bir döneme denk gelmesi sevinç kaynağımız olmuştu. Ancak bugün aldığımız haberlerde sadece 4 ürüne yasağın kaldırılmış olması bizleri hayal kırıklığına uğrattı. Antalya için karanfile yasağın kaldırılması sevindirici. Umuyoruz ki yarın yapılacak Cumhurbaşkanımız ve Putin arasındaki görüşmede, en önemli ihracat ürünlerimiz domates ve üzüme yönelik devam eden yasağın da kaldırıldığı haberini alırız. Acilen bu ürünlere yönelik yasağın da kaldırılmasını umut ediyoruz, bu yasağın kaldırılması Türk ve Antalya tarımı açısından hayati derecede önemli" diye konuştu

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026