|

Sektörlerin istihdam haritası çıkarıldı

Milli İstihdam Seferberliği’nde hedeflenen rakamlara ulaşmak için yeni planlar yapılıyor. İŞKUR, bir yandan işverenlerle görüşme gerçekleştirirken diğer yandan da sektörlerin haritasını çıkıyor.

Nur Banu Aras
04:00 - 15/07/2019 Pazartesi
Güncelleme: 02:27 - 15/07/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
İŞKUR, sektörlerin istihdam haritasını çıkardı.
İŞKUR, sektörlerin istihdam haritasını çıkardı.

Yapılan çalışmalar çerçevesinde istihdamın artırılmasında belirlenecek stratejiler yeniden şekillendirilecek.

HİZMETTE İSTİHDAM ARTIŞI

İstihdamın artırılması konusunda bütçesinden ayırdığı kaynaklarla hem işverenlere hem de çalışanlara teşvikler sunan İŞKUR, bu kez de sektörlerin istihdam haritasını çıkardı. İŞKUR’un araştırmasında listeye bakıldığında özellikle hizmet sektöründe istihdam artışı yaşanacak.

Turizm olanaklarının gelişmesiyle birlikte konaklama ve yiyecek hizmetlerinde faaliyet gösteren şirketlerin yüzde 38’inde, insan sağlığı ve sosyal hizmet firmalarının yüzde 31’inde de istihdam artacak. Diğer yandan sektör temsilcilerinin de beklediği gibi inşaat sektöründeki şirketlerin yüzde 21’inde ve ulaştırma-depolama firmalarının da yüzde 15’inde istihdam azalacak.

STRATEJİ DEĞİŞİYOR

Çalışmalar sonucunda, istihdamın artırılması konusunda belirlenen stratejiler yeniden şekillendirilecek. İstihdam beklentisi yüksek olan sektörlere önem biraz daha artacak.

Bu noktada meslek edindirme ve işbaşı eğitim kursları devreye girecek. Bu kurslarda verilecek eğitimlerle kursiyerlerin istihdam edilmesi sağlanacak. Eğitim boyunca masraflar devlet tarafından karşılanacak.

#İŞKUR
#İstanbul
#Türkiye
5 yıl önce