|

SPEWS-II sisteminde testler tamamlandı: 21 F-16 uçağına takıldı

F-16 uçaklarının füze tehditlerine karşı korunması amacıyla ASELSAN tarafından geliştirilen SPEWS-II Elektronik Harp (EH) Kendini Koruma Sistemine yönelik testler tamamlandı. Savunma Sanayii Başkanlığı, koruma sisteminin şu ana kadar 21 F-16 uçağına takıldığını açıkladı.

Yeni Şafak
12:46 - 7/02/2019 الخميس
Güncelleme: 14:05 - 7/02/2019 الخميس
Yeni Şafak
F-16'lar SPEWS-II Elektronik Harp sistemi tarafından donatılmaya başlandı.
F-16'lar SPEWS-II Elektronik Harp sistemi tarafından donatılmaya başlandı.

F-16 uçaklarınn füze tehditlerine karşı korunması amacıyla ASELSAN tarafından geliştirilen SPEWS-II Elektronik Harp (EH) Kendini Koruma Sistemine yönelik testler tamamlandı.


Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Sistemler F-16’larımız üzerinde kullanılmaya başlandı. Sistem şu ana kadar 21 uçağa takıldı" denildi.


SPEWS-II Elektronik Harp Kendini Koruma Sistemi

SPEWS-II Elektronik Harp Kendini Koruma Sistemi (AN ALQ-178(V)5+), Türk F-16 Blok 50 uçakları için geliştirilen entegre bir radar ikaz ve karıştırma karşı tedbir sistemi olarak tasarlandı. Çalışmalar, ASELSAN ana yükleniciliğinde MİKES ve BAE Systems IESI ile yürütülüyor.


Sistem kullanıcısına, esnek bir görev veri dosyası programlama alt yapısı, cihaz içi test CİT uçuş hattında programlama gibi olanaklar sunmaktadır.



#​SPEWS-II Elektronik Harp
#F-16
#Cumhurbaşkanlığı
#Savunma Sanayii Başkanlığı
٪d سنوات قبل