|

Taklit Burgu Peynir piyasadan toplatılıyor

Geçtiğimiz ay yürürlüğe giren 6769 Sayılı yeni fikri mülkiyet kanununu uygulayan İstanbul Fikri Hukuk Mahkemesi, Muratbey'in inovatif ürünü Burgu'nun taklitlerinin piyasadan tedbiren toplatılmasına karar verdi.

Yeni Şafak
19:59 - 14/02/2017 Salı
Güncelleme: 20:04 - 14/02/2017 Salı
Yeni Şafak
Taklit Burgu Peynirler piyasadan toplatılıyor
Taklit Burgu Peynirler piyasadan toplatılıyor

İstanbul Fikri Hukuk Mahkemesi, Muratbey'in inovatif ürünü Burgu'nun taklitlerinin piyasadan tedbiren toplatılmasına karar verdi. Geçtiğimiz ay yürürlüğe giren 6769 Sayılı yeni fikri mülkiyet kanunu taklide ürünlerin piyasadaki varlığına dair önemli adımlar atıyor. Kanun ile taklit tasarımlar mahkemelerce ivedi olarak engelleniyor.



Son olarak İstanbul Fikri Hukuk Mahkemesi yeni kanunu uygulayarak, Muratbey'in Burgu peynir isimli peynirini taklit eden peynirlerin piyasadan tedbiren toplatılmasına karar verdi. Verilen karar ile kötü niyetle yapılan tescillerin, kullanımların artık hukuk mahkemelerince hızlı olarak engellenmesi sağlanmış oldu. Yargıtay'ın kötü niyetli tescilleri ve kullanımları korumayacağı yönündeki görüşü de yeni kanun ile somutlaşmış oldu. Yeni yasa ile mahkemelerin daha etkili ve hızlı karar verme imkânları da oluştu.



Yeni kanun sanayiciye nefes aldıracak



Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, Burgu peyniri kendi tasarladıkları özel makinelerde ürettiklerini ve inovatif bir ürün olarak tüketiciye sunduklarını belirterek, şunları kaydetti: “Bu işin kanunu yokken uzun süren davalar sırasında taklit üretim ve satışı engellenmediği gibi taklit olağanlaşmakta idi. Yeni kanun ile artık tasarım sahipleri de hızlı olarak taklidi engelleyebilmekte. Yeni kanunun Ar-Ge çalışmasına önem veren Türk sanayicilerine rahat bir nefes aldıracağına inanıyorum.”



4 hukuk bürosu ile yurt içinde ve yurt dışında çalışıyoruz



Türkiye'de taklitçiliğin ve haksız rekabetin ne kadar yaygın olduğunu bildiklerini belirten Erol, “Yurtiçinde ve yurt dışında bazı merdiven altı yapılar Burgu'yu taklit etmeye yeltendi. Bunlara karşı hukuk mücadelesi verdik, veriyoruz. Zaten Burgu dahil tüm ürünlerimiz tescili. Ancak taklitçilere fırsat vermemek için 4 hukuk bürosu ile yurt içinde ve yurt dışında ürünlerimizi koruyoruz. Mücadelemiz devam edecek.” diye konuştu.




#Burgu Peynir
#Muratbey
#Taklit
7 yıl önce
default-profile-img