|

Tedbir sevinci

İki bakanlıkça dün açıklanan destek paketleri iş dünyasınca sevinçle karşılandı. İş dünyası örgütlerinin temsilcileri, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın reel sektör için açıkladığı yeni tedbir paketini memnuniyetle karşıladı.

Haber Merkezi
04:00 - 18/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:38 - 18/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, "Bakanlık, bu kritik dönemde ekonominin can damarı olan reel sektörü kalkanla korumaya aldı. Kredilerin geri çağrılmaması ve nakit akışının korunması ile reel sektörün en önemli beklentileri karşılanmış oldu. Düzenleme ile reel sektörün üç kritik talebi karşılık buldu. Birincisi piyasadaki likiditenin daralması engellendi. Reel sektörün yeni kredilere erişim imkanı korundu. İkincisi, ilave teminat baskısı ortadan kalktı. Üçüncü olarak da kredi geri çağırma gibi hadiselerin önüne geçildi" dedi.

İŞ ORTAKLIĞINA DESTEK

Özellikle reel sektörün temel dinamiği olan firmaların, son günlerde başta nakit akışı olmak üzere tüm finansal enstrümanlara yönelik stres altında olduklarını müşahede ettiklerini belirten İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ise "Her zaman savunduğumuz, ekonominin de temel işleyişinin esası olan reel sektör-bankacılık ilişkilerinin önemli ve tarihi sınavdan geçtiği bir dönemdeyiz. Bugün Hazine ve Maliye Bakanlığımızca alınan kararların her zaman sağlıklı ve güçlü kalması gereken iki sektörün iş ortaklığına destek sağlayacağını ümit ediyoruz" açıklaması yaptı.

  • ZAMANINDA BİR MÜDAHALE
  • ASKON Genel Başkanı Hasan Ali Cesur ise şu değerlendirmede bulundu: Limit aşımının dikkate alınmaması, kredi kapama talebinin yapılmaması, ilave teminat talebinin istenmemesi ve mücbir sebep kodu imkanı tanınması bu firmalarımız için can suyu niteliğinde olmuştur. Şu an için çok net belirtmek isteriz ki, gerek Hazine ve Maliye Bakanlığımız gerekse de ekonominin diğer paydaşları yaşadığımız bu süreçte ellerindeki argümanları yerinde ve zamanında kullanmaktadır.

#Ekonomi
#Destek
6 yıl önce
default-profile-img