|

Teşvik sistemimiz Koreliler için fırsat

Kore-Türkiye İş Forumu'nda konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin Proje Bazlı Teşvik Sistemi'nin Koreli yatırımcılar için de önemli fırsatlar sunduğunu söyledi. Güney Kore Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanı Paik Un-Gyu da, "Altyapı projelerinde daha aktif iş birliği gerekmektedir. Bu alanda biz de sizinle olmak istiyoruz" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:39 - 3/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
 Zeybekci, Türkiye'nin Proje Bazlı Teşvik Sistemi'nin Koreli yatırımcılar için de önemli fırsatlar sunduğunu söyledi.
Zeybekci, Türkiye'nin Proje Bazlı Teşvik Sistemi'nin Koreli yatırımcılar için de önemli fırsatlar sunduğunu söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Proje Bazlı Teşvik Sistemi'nin Koreli yatırımcılar için önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Zeybekci, "Önümüzdeki pakette, belki yaklaşık 2-3 ay sonra, ikinci turda mutlaka Koreli yatırımcıları da burada görmek istiyoruz" diye konuştu.

3. ÜLKELERDE İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

Kore-Türkiye İş Forumu, Bakan Zeybekci ile Kore Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanı Paik Un-Gyu ve iş insanlarının katılımıyla Güney Kore'de yapıldı. Toplantıda konuşan Zeybekci, Türk ve Kore müteahhitlik sektörlerinin ortak finansman ve Kore teknolojisi imkanlarıyla Afrika ve Ortadoğu’da lider olabileceğini kaydetti. Zeybekci, "Türk ve Kore eximbankları bir araya gelsin, ortak bir form oluştursun, iki ülkenin şirketlerinin birlikte yapacakları projelere finansman, faiz, kredi desteği sağlasın" ifadelerini kullandı. Güney Koreli Bakan Paik Un-Gyu da, "Altyapı projelerinde daha aktif iş birliği gerekmektedir. Bu alanda biz de sizinle birlikte olmak istiyoruz" dedi.

#Teşvik
#Ekonomi
#Güney Kore
6 yıl önce