THY 40 dev uçağı filosuna katacak

Yeni Şafak
09:58, 22/09/2017, CumaG: Güncelleme: 10:38, 22/09/2017, Cuma
IHA
THY 40 dev uçağı filosuna katacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan THY- Boeing İmza Törenine Katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Hava Yolları'nın (THY), Boeing'e sipariş ettiği 40 uçaklık imza törenine katıldı. THY ile Boeing arasında 20 + 20 Dreamliner 787-9 uçak tipi alım anlaşması imzalandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurul görüşmelerine katılmak üzere gittiği Amerika Birleşik Devletleri gezisi esnasında Boeing ve Türk Hava Yolları yetkilileri yeni uçak alımı konusunda görüşmelere başladı.

Konuya ilişkin THY’den yapılan açıklamada, 20+20 toplamda 40 adet ve 2019’dan başlayıp 2023’te tamamlanmak üzere 787-9 Dreamliner satın alma görüşmelerinin başladığı belirtildi.


http://image.piri.net/resim/imagecrop/2017/09/22/10/37/resized_31f71-88c059e828986364.jpg
  • THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “787 Dreamliner dünyada en son ve en modern teknolojiye sahip olan uçaklardan biridir. Dolayısıyla bu uçakları filomuza katmamıza ilişkin görüşmelerimizin amacı hem 3. havalimanındaki geniş gövde ihtiyacını karşılamak hem de Cumhuriyetimizin 100. yılında filomuzu daha da güçlendirmek; yanı sıra yolcu memnuniyetini arttırarak iş birliğimizi geliştirmektir. Türk Hava Yolları olarak bu görüşmeler esnasında Türkiye’den temin edilecek 1 milyar dolar değerinde yan sanayi iş hacmini de değerlendirmekteyiz. Görüşmelerin sonuçlanmasında bu husus son derece önem arz etmektedir ve bu konuya ehemmiyetle eğilmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Boeing Türkiye Milli Havacılık Girişimi

Türk havacılık sanayinin gelişimi için yeni adımBoeing ve Türk hükümeti yetkilileri ayrıca Türk havacılık sanayinin gelişimini desteklemek amacıyla Türkiye’nin 2023 Vizyonu hedefleri doğrultusunda tasarlanmış olan “Boeing Türkiye Milli Havacılık Girişimi’ni kamuoyuna duyurdu. Bu girişimin aynı zamanda Boeing’in Türkiye’deki varlığını güçlendirmesine de katkı sağlaması bekleniyor.

Görüşmeleri değerlendiren Boeing Başkan Yardımcısı Ray Conner, “Boeing’in Türkiye ile olan ilişkisi, 70 yılı aşkın köklü bir geçmişe dayanan çok önemli, uzun vadeli bir ortaklıktır. Türkiye ile birlikte çalışarak bu köklü ortaklığımızı gerek Türkiye’deki varlığımızın genişlemesine ilişkin uzun vadeli hedefimize ulaşmamız, gerekse Türk havacılık sanayinin gelişimini hızlandırmamız yolunda bir adım daha ileriye taşıyoruz” şeklinde konuştu.

  • Boeing Türkiye Milli Havacılık Girişimi, Boeing'in araştırma, mühendislik ve kabiliyet geliştirme alanlarında devlet, Türk hava taşımacıları, havacılık hizmet şirketleri ve sanayi tedarikçileri ile yatırımlarını ve programlarını uyumlu hale getiren stratejik bir çerçevenin ana hatlarını da ortaya koyuyor. Bu girişim aynı zamanda Boeing’in Türkiye’nin önemli bir pazar ve küresel havacılık sektörünün de önde gelen katılımcılarından biri olduğuna ilişkin uzun vadeli görüşünün ve güveninin yansıması şeklinde yorumlanıyor.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026