|

Ticaretimizi geliştirme zamanı geldi

Pakistan Başbakanı İmran Han, Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaretin önemine dikkati çekerek, “Ben ekibimi yanımda getirdim çünkü artık Pakistan ve Türkiye’nin ticaret hacmini artırmasının vakti gelmiştir.” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 4/01/2019 Cuma
Güncelleme: 02:14 - 4/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
İmran Han
İmran Han

Başbakan Han, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen çalışma yemeğine katıldı.

EKİBİMİ YANIMDA GETİRDİM

Han, Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi ve Planlama Bakanı Mahdum Husro Bahtiyar gibi çok sayıda bakanla programa katıldığını belirterek, “Ben ekibimi yanımda getirdim çünkü artık Pakistan ve Türkiye’nin ticaret hacmini artırmasının vakti gelmiştir.” diye konuştu.

İki ülke arasındaki birtakım sebeplerden ötürü ticaret hacminin beklenen seviyeye gelemediğini vurgulayan Han, bu sebeplerden birinin Türkiye ve Pakistan arasındaki mesafe olduğunu belirtti.

İNŞAAT FİRMALARINI DAVET ETTİ

Ülkesinin dünyadaki en genç nüfuslardan birine sahip olduğunu vurgulayan Han, 120 milyon Pakistanlının 35 yaşın altında bulunduğunu belirtti. Başbakan Han, “Pakistan, önümüzdeki 5 yıl içinde 5 milyon konut inşa edecek. Bu çok büyük bir proje. Dolayısıyla inşaat firmalarınıza da kapımız açık. Bu, Pakistan açısından oldukça büyük bir girişim.” ifadelerini kullandı. Çin ile Kuşak Yol girişimi bağlamında özel ekonomik bölgeler oluşturduklarını söyleyen Han, Pakistan’ın dünyada turizm alanında en fazla çeşitlilik gösteren ülkeler arasında yer aldığını belirtti. Han, ülkesinin din turizmi açısından da merkez olduğunun altını çizdi.

BÜYÜK POTANSİYEL VAR

Deniz yolu açısından söz konusu mesafenin uzunluğuna işaret eden Han, “Bence bu sorun önümüzdeki yıllarda çözülecek çünkü Pakistan’da çok önemli bir gelişme yaşanıyor. Bu da Çin Kuşak Yol girişimi.” ifadesini kullandı. Han, böylelikle ülkesinin daha önce herhangi bir bağlantısının bulunmadığı yerlerde bağlantılar oluşturmayı amaçladığını kaydetti. Ülkesinin bakir bir alan olduğunun altını çizen Han, “Pakistan’ın birçok alanda büyük potansiyeli var ve bu potansiyel henüz tam olarak kullanılmış değil.” dedi.

#Pakistan
#İmran Han
#Türkiye
#Ticaret
5 yıl önce