|

Topladığı fonları ekonomiye aktardı: Kuveyt Türk'ten üretime güçlü destek

Bu yılın ilk çeyreğinde 316 milyon lira net kar elde eden Kuveyt Türk, fon büyüklüğünü de 2019 yılı sonuna göre yüzde 15,6 artışla 98,8 milyar liraya çıkardı. Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, aynı sürede kullandırılan fon büyüklüğünün de yüzde 20,8 artıp 70 milyar liraya yükseldiğini söyledi.

Haber Merkezi
01:00 - 22/05/2020 Cuma
Güncelleme: 23:33 - 21/05/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Kuveyt Türk
Kuveyt Türk

Kuveyt Türk, 2020 yılının ilk çeyreğine dair finansal sonuçlarını açıkladı. Kuveyt Türk’ün toplanan fon büyüklüğü 2019 yılı sonuna göre yüzde 15,6 artışla 98,8 milyar TL olurken, kullandırılan fon büyüklüğü de yüzde 20,8 artıp 70 milyar TL’ye yükseldi. Kuveyt Türk, bu dönemdeki net karını ise bir önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 24,3 artırarak 316 milyon TL’ye çıkardı. Öz varlıklarını 6,8 milyar TL’ye, aktif büyüklüğünü ise 118,3 milyar TL’ye ulaştıran Kuveyt Türk, aktif büyüklük açısından katılım finans kuruluşları arasında ilk sıradaki yerini korurken bankacılık sektöründe ise 11. sırada yer aldı.

BÜYÜME SÜRDÜ

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, katılım finans esasları doğrultusunda geliştirdikleri ürün ve hizmetlerle 30 yılı aşkın süredir müşterilerine hizmet verdiklerini aktardı. Uyan, “Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılın ilk çeyreğinde de istikrarlı büyümemizi devam ettirdik. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını 2020 yılının ilk çeyreğinde toplumsal dinamikleri etkiledi. Kuveyt Türk olarak bu dönemde ana odağımız müşteriler ve çalışanların sağlığı çerçevesinde şekillendi” dedi.

ÖDEMEDE KOLAYLIK

Banka, ana gelir faaliyetlerinde bozulma yaşayan müşterilerin talepleri doğrultusunda gerekli esnek vade ve yeniden yapılandırma imkanı da sundu. Uyan, “Bu süreçte talep eden müşterimizin nisan ayı sonuna kadar olan taksitlerini, kar payı veya masraf almadan haziran ayı sonuna erteledik. Mevcut ödeme tablosuna göre daha esnek bir vade yapısı talep eden müşterilerimizin ise finansmanını yeniden yapılandırdık. Bu süreçte ekonomik yapının en temel unsurunu teşkil eden reel sektöre yeni finansman desteğinde bulunmaya da devam ettik” ifadelerini kullandı.

ÇİFTÇİYE AYRICALIK

Ufuk Uyan, koronavirüs salgını sürecinde çiftçilere yönelik destek paketi hazırladıklarını belirterek, şunları kaydetti: “Çiftçilerimize destek olmak amacıyla 500 milyon TL limitli finansman paketi oluşturduk. Kampanya haziran ayı sonuna kadar devam edecek. Çiftçilerimiz, yüzde 0,79’dan başlayan kar oranlarıyla faizsiz finansmana ulaşabiliyor. Ödemeleri yılda bir kez yapma imkânı da var.”

Fikir fabrikası Innhouse devrede

  • Kuveyt Türk’ün bir inovasyon merkezi kurduğunu hatırlatan Uyan, “Innhouse adını verdiğimiz merkezimizde, yenilikçi fikir ve projeler üretmeyi hedefliyoruz. Biyo-inovasyon yaklaşımıyla dizayn edilen Innhouse’da müşteri deneyimi ve tasarım odaklı düşünme çalıştaylarına ek olarak, finansal teknolojiler ve dijital dönüşüm konularında yapılacak çalışmaları ön planda tutacağız” açıklamasında bulundu.
#Kuveyt Türk
#Ufuk Uyan
#Fon
#Üretim
4 yıl önce