|

Turizmde lig atlama dönemindeyiz

Türkiye, en büyük gelir kalemlerinden biri olan turizmde hedef büyüttü. Yeni tanıtım stratejisi ve buna ilişkin gelecek ay yapılacak reklam ihalesine ilişkin bilgiler veren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “ Artık yeni bir stratejiyle lig atlamamız gereken bir döneme geldik. Lig atlamak için gerekli olan çalışmaları, altyapıyı yapmaya başladık” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi
04:00 - 2/12/2018 Pazar
Güncelleme: 00:48 - 2/12/2018 Pazar
Yeni Şafak
 Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen ‘Yurt Dışında Eğitim ve Gençlik’ başlıklı istişare toplantısına katılan Bakan Ersoy, turizmcilerin ortaklaşa kararlar alarak yöneteceği bir turizm politikası geliştireceklerinin de altını çizdi.

HEDEFİMİZ NİTELİKLİ TURİST

Türkiye'nin turizmde kişi sayısı olarak istenen yere geldiğini vurgulayan Ersoy, artık bu sayıyı nitelikli turistle taçlandırmayı hedeflediklerini anlattı. Mass turizme karşı olmadıklarını, başlangıcın buradan yapılması gerektiğini, bu kapsamda istenen rakamlara ve hedeflere ulaşıldığını kaydetti.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Bakan Ersoy, "Yeni bir stratejiyle lig atlamamız gereken bir döneme geldik. Lig atlamak için gerekli olan çalışmaları, altyapıyı yapmaya başladık" dedi. Bundan sonra sadece kişi sayısını artırma hedefiyle yetinmeyeceklerini anlatan Ersoy, "O zaten kendi akışına da bıraksak artacak, öyle bir endişemiz kalmadı. Konaklama dışı harcaması olan yüksek gelir grubundan turistleri hedefleyeceğimiz bir politika geliştirmek istiyoruz" dedi.

  • GELİŞTİRME FONU SON AŞAMADA
  • Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ‘Turkey Home’ kampanyasının şu anda devam ettiğini belirterek, ihale sonrasında ajansın netleşmesi, üretimlerin yapılması, filmlerin çekilmesinin sezon sonuna kadar devam edecek bir süreç olduğunu belirtti. Bakan Ersoy “Türkiye Turizm Geliştirme Fonu, son aşamasına geliyoruz. Bu bağlamda turizmcilerin, paydaşların, temsilcilerinin yer aldığı bir fon olacak. Bakanlığımızla beraber turizmcilerin ortaklaşa kararlar alarak yöneteceği bir turizm politikası geliştireceğiz” şeklinde konuştu.
#Turizm
#Ekonomi
#Mehmet Nuri Ersoy
5 yıl önce